Brandt Attema nieuwe artistiek leider van NBE

Brandt Attema nieuwe artistiek leider van NBE

Bastrombonist Brandt Attema volgt Bart Schneeman op als nieuwe artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE).

Het Nederlands Blazers Ensemble was al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger van Bart Schneemann, die had aangekondigd afscheid te willen nemen als artistiek leider van het NBE. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure zijn wij verheugd te melden dat Brandt Attema, bastrombonist van het NBE, met de start van het nieuwe seizoen het stokje zal overnemen.

Brandt Attema (1978) behoort al sinds 2000 tot de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensemble. Die jarenlange ervaring in het NBE heeft hem enorm geïnspireerd en zijn liefde voor een grote diversiteit in muziek verder ontwikkeld.

“De kwaliteit van de musici, het spelplezier en de enorme betrokkenheid van NBE-spelers maakt dat ik er heel erg naar uit kijk om mij als artistiek leider voor het ensemble in te zetten. Ik zal vooral blijven zoeken naar verbinding en hoop de inspiratie en energie die van het ensemble uitgaat door te geven aan nieuwe generaties musici en publiek”, aldus Brandt.

Na 36 jaar komt er dus een einde aan het tijdperk van Bart Schneemann (1954) als voortrekker van het NBE. Gedurende die tijd heeft hij met het NBE een heel eigen signatuur ontwikkeld. Hij streefde in ieder programma naar een dramatische lijn waarin hij verschillende muzieksoorten met elkaar verbond. Hij zette het NBE op de Nederlandse muziekkaart, met het Nieuwjaarsconcert vanuit het Amsterdamse Concertgebouw als jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

De betekenis van Bart Schneemann voor de ontwikkeling en faam van het NBE is eminent. Bart is uniek als musicus en artistiek leider en heeft het publiek altijd het beste van zijn talenten en creativiteit gegeven. Daar zijn wij, mede namens een groot publiek, Bart zeer dankbaar voor.

Foto: Peter Lodder & Jasper Grijpink

Gepubliceerd: 14 MEI 2024 - 16:01
Laatste update: 14 MEI 2024 - 16:13