Brass Band Schoonhoven met Benny Wiame naar NBK

Brass Band Schoonhoven met Benny Wiame naar NBK

De Belgische dirigent Benny Wiame zal Brass Band Schoonhoven dirigeren tijdens de 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli/Utrecht.

Als trompettist is Wiame bekend om zijn veelzijdigheid als instrumentalist in uiteenlopende muzikale genres. Als solotrompettist was hij o.a. werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Philharmonisch Orkest Vlaanderen. Daarnaast is hij een veelgevraagd solist in binnen en buitenland. Momenteel is Wiame verbonden als leraar trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, Conservatorium Maastricht en het Lemmensinstituut in Leuven.

Wiame is geen onbekende van de band. Tussen 2000 en 2007 was hij verbonden aan de band tijdens de Zuid-Afrika-tour.
De band laat weten erg blij te zijn met de hernieuwde samenwerking met Benny Wiame. Op 2 september zal de band na de zomerstop in De Koperdoos met de eerste repetitie beginnen.

“Een ambitieuze band met oude en nieuwe gezichten voor mij. En met een fantastisch werk van Edward Gregson op het hoogste podium in Tivoli. Ik zie het als een prachtige uitdaging om met deze band te werken naar een geweldige uitvoering tijdens het NBK” , aldus Wiame.

Op zaterdag 30 oktober vinden (onder voorbehoud) de Nederlandse Brassband Kampioenschappen plaats in Tivoli Vredenburg, Utrecht.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 01 SEP 2021 - 17:22
Laatste update: 01 SEP 2021 - 17:25