Brassband De Nije Bazún topscorer in Drachten

Brassband De Nije Bazún topscorer in Drachten

Brassband De Nije Bazún uit Britsum heeft tijdens het concertconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân de hoogste waardering gekregen van de jury.

Dirigent Jaap Wils leidde de band in de derde divisie met muziek van Stan Nieuwenhuis en Thierry Deleruyelle met 88,17 punten naar een eerste prijs met promotie.

De uitslagen:
Introductiedivisie: fanfare: Prinses Margriet Rouveen-Staphorst, advies 4e divisie.
Vijfde divisie: brassband: ProJunior Gerkesklooster-Stroobos, 86 pnt, 1e prijs met promotie.
Vierde divisie: fanfare: Hasselts Fanfare Corps, 81,17 pnt, 1e prijs; brassband: Concordia Wânswert, 85,75 pnt, 1e prijs met promotie.
Derde divisie: brassband: De Nije Bazún Britsum, 88,17 pnt, 1e prijs met promotie; fanfare: Fanfareorkest Bant-Creil-Rutten, 80 pnt, 1e prijs; Halleluja Anjum, 82,17 pnt, 1e prijs.
Tweede divisie: fanfare: Oranje Dokkum, 77,50 pnt, 2e prijs; brassband: Euphonia Wolvega, 86,75 pnt, 1e prijs met promotie.

Aan het eind van het programma voerde fanfare Beatrix Doezum de première van de compositie Van Toeten en Blazen van Jan de Haan uit. Het werk is geschreven in opdracht van de OMF. Het is een educatieve compositie bedoeld om in woord en met muziek de unieke eigenschappen van de fanfarebezetting voor te stellen. Van Toeten en Blazen wordt na de première gratis ter beschikking gesteld aan alle ruim 100 fanfares die Friesland rijk is.

In de e-paperuitgave van deze week kijkt KNMO Klankwijzer met een jurylid terug op het concertconcours van de OMF. Wil je de e-paperuitgave in je mailbox ontvangen? Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de e-paperuitgave automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 09 NOV 2019 - 22:01
Laatste update: 11 NOV 2019 - 09:22