Brassband OKK opent jubileumjaar

Brassband OKK opent jubileumjaar

De onlangs gepromoveerde brassband OKK uit Westkapelle startte afgelopen zaterdag het jubileumjaar “OKK 111” met een spetterend nieuwjaarsconcert.

Zaal Westkapelle Herrijst zat bomvol en het was al aan het applaus bij de opkomst van de brassband te horen dat het publiek er zin in had.
Bekende klassiekers als de Leichte Cavalerie, een Strauss walsenpotpourri, de Radetsky marsch en Feuerfest stonden op het programma. Er werd bij sommige nummers dan ook enthousiast meegeklapt of gezongen, hiertoe aangezet door dirigent Cora Dellebeke. Het modernere Thank you for the Music werd door de dirigent gebruikt om leden van de band te bedanken voor de fijne voorbereiding op het concours vorig jaar en het mooie resultaat wat hiermee behaald werd: promotie naar de 3e divisie.

Zeer bijzonder was de première van het speciaal voor dit jubileum gecomponeerde werk “Van den Ouwsten toet de Guus”. De componist van dit werk, Stefan Knuijt, was bij de première aanwezig en vertelde het publiek hoe het stuk tot stand gekomen is. Behalve het Wasschappels volkslied, waaruit de regel Van den Ouwsten toet de Guus afkomstig is, zijn in het werk ook de ouwerwesse “Twee Italianen” en “Mooi is het Zonlicht” verwerkt.

Ook werd er nog een jubilaris in het zonnetje gezet: Andrea Pouwelse was 25 jaar lid en kreeg het bijbehorende speldje en een bos bloemen uitgereikt.

De succesvolle avond belooft wat voor de rest van het jubileumjaar! Het volgende optreden is het Vernissageconcert op (goede) vrijdag 19 april bij de opening van de tentoonstelling “OKK door de jaren heen” in het dijk- en oorlogsmuseum Het Polderhuis.

Tekst: Aanlevering door OKK Westkapelle. 

 

Gepubliceerd: 21 JAN 2019 - 19:16