Brassband Rijnmond verrast met Chris Derikx als dirigent op NBK

Brassband Rijnmond verrast met Chris Derikx als dirigent op NBK

“Het niveau en de drive van zo’n band vind ik fantastisch”. Dat zegt Chris Derikx in een reactie op zijn verrassende move naar de brassbandwereld. De Limburgse dirigent leidt komend najaar Brassband Rijnmond op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht.

De 38-jarige Derikx is daarmee tevens kandidaat om Erik van de Kolk op te volgen als vaste dirigent van de kampioensdivisieband. Voorlopig neemt hij vanaf de zomervakantie tot en met de NBK de muzikale leiding voor zijn rekening. “Het lijkt me een mooie uitdaging om in deze wereld aan de slag te gaan”, zegt Derikx. “Ik kijk er naar uit om bij Rijnmond te kunnen beginnen.”

De Broekhuizenaar leidde eerder al eens brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg tijdens de Dutch Open. Ook repeteerde hij met de Brabantse band in de aanloop naar de NBK.

Chris Derikx won tijdens het WMC in 2013 met de koninklijke fanfare Sint Caecilia uit Puth de wereldtitel in de eerste divisie fanfare. Verder dirigeert hij harmonie Sint Gregorius uit Haaren en muziekvereniging Concordia uit Meterik en is hij initiator en leider van het semiprofessionele projectorkest Zuid Nederlands Fanfare Initiatief.
Hij studeerde hafabra-directie aan het Maastrichts Conservatorium en rondde zijn Master af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als dirigent houdt hij zich bezig met dirigenteducatie, onder andere als gastdocent op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Chris Derikx is tevens bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 21 MEI 2019 - 14:54
Laatste update: 22 MEI 2019 - 15:52