Brassband Schoonhoven opent mini-DOBC met Arie Stolk

Brassband Schoonhoven opent mini-DOBC met Arie Stolk

Brassband Schoonhoven opent vrijdag de mini-editie van de Dutch Open Brass Band Championships met Arie Stolk als dirigent.

De DOBC in de Oosterpoort/SPOT Groningen vinden dit jaar in afgeslankte vorm plaats. Ook het aantal kaarten is beperkt. Er worden opnames gemaakt die op een later tijdstip worden uitgezonden.

Het festival wordt vrijdag om 19.30 uur geopend met een concert van Brassband Schoonhoven. Na het afscheid van Robbert Vos als dirigent staat de regerend Nederlands kampioen voor deze gelegenheid onder leiding van Arie Stolk.
Programma
Opening Night in Las Vegas – Reid Gilje
Legends of Cyrfatha – Matthew Hall
Little Star went Out – Philip Harper (Flugelhornsolist: Anne Oelers)
Diamond Concerto deel 3 – Philip Sparke (Euphoniumsolist: Robbert Vos)
Buckin’ Bronco – Frank Macchia, arr. Sebastian L. Torjusen
MacArthur Park – Jimmy Webb, arr. Alan Catherall

Zaterdag 10 juli opent het VLAM saxofoonkwartet om 9.30 uur de tweede festivaldag. Het ensemble bestaat uit Lutske Visser (sopraan), Mathilde Buiten-Leemhuis (alt), Astrid Boekel (tenor) en Myrthe Poelstra (bariton). VLAM saxofoonkwartet pakt tijdens zijn optredens kamerbreed uit met een repertoire waarin onder andere tango, jazz, klassiek, romantiek en minimal music door elkaar heenlopen.

Om 11.00 uur vervolgt Brassband Rijnmond het programma onder leiding van Chris Derikx. Op het programma staan twee premières: The Baltic Way van Jan de Haan, oorspronkelijk geschreven als verplicht werk voor de eerste divisie van de Europese Jeugdkampioenschappen in 2020 in Palanga (Litouwen) en de brassbandversie van het werk Catharsis dat Geert Schrijvers schreef ter nagedachtenis aan de ramp met de Hercules op het vliegveld van Eindhoven, volgende week 25 jaar geleden.

Het festival wordt zaterdag om 15.00 uur afgesloten met een concert van het Violet Brass Quartet uit België, bestaande uit Lode Violet en Anne-Sophie Leveugle op cornet, Tim De Maeseneer op tenorhorn en Jonas Violet op euphonium, allen actief in Brassband Willebroek.

KAARTVERKOOP: Vrijdag: KLIK HIER. Zaterdag: KLIK HIER.

Er zijn alleen kaarten voor duo-seats verkrijgbaar, dit ivm met de coronamaatregelen. Als er één persoon een kaart bestelt krijgt hij/zij automatisch een duo seat en kan er geen vreemde naast zitten. Er geldt geen mondkapjesplicht meer, wel moeten we anderhalve meter afstand van elkaar houden.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 JUL 2021 - 09:42
Laatste update: 06 JUL 2021 - 10:11