Brassbandkampioenschap zet eigen dashboard uit

Brassbandkampioenschap zet eigen dashboard uit

De organisatie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) heeft een eigen dashboard gepresenteerd waarop de verschillende beslismomenten zijn aangeven voor het al of niet doorgaan van de 40e editie op 29 en 30 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.

Wanneer er voldoende perspectief is, start de inschrijving op 1 juni. Op 1 juli wordt bekeken of er voldoende bands willen meedoen. Op 12 augustus valt het definitieve besluit of de 40e editie kan doorgaan.

De integrale tekst van het persbericht dat vanmorgen is verspreid:

MARSROUTE NAAR DE NBK 2021
De feestelijke 40e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen staat gepland op 29 en 30 oktober aanstaande in de Grote Zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg. Op dit moment hebben we nog te maken met veel beperkingen door het COVID-19 virus, wordt er niet gerepeteerd en zijn evenementen verboden. Hoe de beperkingen er over acht maanden uitzien is nu nog niet te zeggen.
Het bestuur vindt dat de kampioenschappen doorgaan wanneer dat verantwoord is.

Wij zijn optimistisch, maar gelijk ook realistisch. Als eerste moeten we wachten tot er weer groen licht komt voor het organiseren van een evenement. Ook moet er duidelijkheid komen over de anderhalve meter maatregel en over het maximaal aantal bezoekers wat we in de Grote Zaal mogen ontvangen. Een NBK met minder bezoekers is voor ons geen optie omdat dit financieel niet haalbaar zal zijn.

Inschrijving en hoe verder
Is er voldoende perspectief op versoepeling van de maatregelen? Dan start op 1 juni aanstaande de inschrijving voor de bands. We bekijken op 1 juli hoeveel bands zich hebben aangemeld. Ook weten we dan welke maatregelen er op dat moment zijn en wat het perspectief is. Op 12 augustus besluiten we of de 40e editie er in oktober gaat komen. We verwachten dan te weten of de bands weer mogen repeteren. De meeste bands kunnen rond deze tijd ook inschatten of ze weer voldoende op niveau zullen zijn om deel te nemen aan de NBK. Ook moet dan duidelijk zijn welke regels er zullen gelden rondom het bezoeken van evenementen, en of het verantwoord is een NBK te organiseren onder deze restricties. Wanneer over deze zaken op 12 augustus nog geen duidelijkheid is, zal de NBK in 2021 niet doorgaan.

Verplichte werken
De verplichte werken van 2020 staan deze editie op de lessenaars. Mogelijk moet er alleen een uitzondering worden gemaakt voor het verplichte werk van de kampioensdivisie en dat weten we op 1 juni. Het werk van Edward Gregson is een compositieopdracht die samen met vier andere landen gegeven is. Over de uitvoering zijn afspraken gemaakt. Deze afspraken moeten mogelijk herzien worden wanneer niet alle landen dit jaar hun kampioenschap kunnen houden.

Wij hopen jullie snel weer te kunnen ontmoeten in Utrecht. In de tussentijd: “Keep on Buzzing!”

Het bestuur van de Stichting Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 FEB 2021 - 11:21
Laatste update: 27 FEB 2021 - 11:29