Bravo Film&Muziek: dé verbindende factor!

Bravo Film&Muziek: dé verbindende factor!

In de rubriek Partners in Muziek krijgen onze vaste partners redactionele ruimte om hun onderneming, organisatie of product voor te stellen. In deze aflevering aandacht voor Bravo Film&Muziek.

(Advertorial)

Op dit moment zijn er ruim 10.000 verenigingen in Nederland die zich bezighouden met muziek, toneel en/of dans. Volgens het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) houdt ruim vier op de vijf daarvan zich actief bezig met PR via digitale media. Daarnaast zien we dat de meeste verenigingen een eigen YouTubekanaal, Instagramkanaal of Facebookpagina hebben, waar regelmatig video's worden gedeeld van trailers, behind the scenes, registraties en aftermovies.

Het mag duidelijk zijn dat digitale media een belangrijk onderdeel is voor de PR-afdeling van een vereniging. Voor het aantrekken van bezoekers en, zeker niet minder belangrijk, voor het werven van nieuwe leden. Uiteraard zit hier ook een wisselwerking in. Hoe beter de bezoekersaantallen, hoe sneller je potentiële nieuwe leden bereikt. Gelukkig realiseren de meeste verenigingen zich dat kwaliteit van de digitale content ontzettend belangrijk is! Maar waarom is dit nou zo belangrijk?

In de eerste plaats is voor muziekverenigingen geluidskwaliteit uiteraard topprioriteit. Je wilt zo goed mogelijk het kippenvelgevoel van een concert over kunnen brengen. Het is al een uitdaging om precies dát gevoel door de digitale eentjes en nulletjes over te brengen naar iemand die thuis op de bank naar een klein schermpje zit te kijken. Als het geluid ook maar een beetje tegenvalt, scrolt de gemiddelde kijker al gauw door.

In de tweede plaats is digitale media over het algemeen zeer visueel ingesteld. De glanzende koperinstrumenten, het plezier in de ogen van de paukenist, de serieuze blik van de klarinettist tijdens een moeilijk stuk en de statige slag van de dirigent. Dat willen mensen ZIEN! En deze twee elementen, geluid en beeld, moeten samenkomen op de meest aantrekkelijke manier mogelijk.

Wij van Bravo Film&Muziek dragen graag bij aan een professionaliseringsslag op het gebied van digitale content van muziekverenigingen. Wij maken opwindende trailers, sfeervolle registraties, elegante aftermovies en nog veel meer!

Het liefst betrekken we de vereniging ook zo veel mogelijk bij het creatieve proces. We maken het écht samen met de leden. Dat draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel binnen de vereniging. En als de video uiteindelijk gepost wordt, geeft het gegarandeerd een positieve impuls aan de bezoekersaantallen en de ledenwerving.
Daarom zijn wij Bravo Film&Muziek: Uniek in het verbinden in de magie van film en de kracht van muziek!

Geïnteresseerd in Bravo Film&Muziek? Volg ons op instagram@bravofilmmuziek of bezoek onze website via www.bravofilmmuziek.nl 

Gepubliceerd: 29 MAA 2023 - 10:02
Laatste update: 11 APR 2023 - 12:32