Brigadeconcerten door het Orkest Koninklijke Marechaussee

Brigadeconcerten door het Orkest Koninklijke Marechaussee

Het Orkest Koninklijke Marechaussee presenteert deze maand zogeheten brigadeconcerten in Zeist en Terneuzen. Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Een mooie gelegenheid om het beroepsfanfareorkest live te zien en te horen.

FOTO: DEFENSIE

Tijdens deze speciale gelegenheden brengt het kan het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van dirigent, kapitein Peter Kleine Schaars, een breed scala aan muziekgenres ten gehore, variërend van klassieke stukken tot swingende nummers. Een van de hoogtepunten is de uitvoering van het werk Xerxes van de componist Alfred Willering. Xerxes was de vierde sjah (koning) van het Perzische Rijk van 485 tot 465 voor Christus. Het werk beschrijft zijn levensverhaal als een wrede tragedie vol bederf, passie en onrust. De euphonium straalt de koninklijke edelheid van Xerxes uit, terwijl het orkest zorgt voor een zwoele sfeer, afgewisseld met een zinderende hartstocht, waarbij Xerxes’ hartslag als een constante dreiging door het gehele stuk blijft klinken. Het werk is opgedragen aan wachtmeester der eerste klasse Gerd Wensink, die het stuk tijdens de brigadeconcerten ook zal vertolken.

Het programma omvat nog meer werken waarin leden van het orkest als solist in de schijnwerpers treden. Wachtmeester der eerste klasse Maik van de Groes zal enkele nummers zingen. Onder andere Rain Down on Me van de Nederlandse rockband Kane. Pianist, wachtmeester der eerste klasse Armand Dusault soleert in het nummer Worn Down Piano van de Marc & Clark Band.

VRIJ TOEGANKELIJK
De commandant van het Landelijk Tactisch Commando brigadegeneraal Jos Pieters en de commandant Brigade Scheldestromen, brigadegeneraal Sicco Zoer nodigen iedereen van harte uit voor deze netwerkconcerten op donderdag 15 en 16 februari 2024. Beide concerten zijn vrij toegankelijk maar men dient wel een toegangsbewijs te bestellen via orkestkmar@mindef.nl.

Brigadeconcerten door het Orkest Koninklijke Marechaussee o.l.v. Peter Kleine Schaars | donderdag 15 februari, 19.30 uur | Figi Theater Zeist | vrijdag 16 februari, 19.30 uur | Schelde Theater Terneuzen | Bestelling gratis kaarten: orkestkmar@mindef.nl.

Op de foto: Het Orkest Koninklijke Marechaussee presenteert volgende week netwerkconcerten in Zeist en Terneuzen.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl. 

Gepubliceerd: 07 FEB 2024 - 15:31
Laatste update: 13 FEB 2024 - 08:48