Budding Sound Big Band viert 40-jarig bestaan

De Budding Sound Big Band, misschien wel het best bewaarde geheim van Oisterwijk. Toch bestaat dit jazzorkest al 40 jaar. In 1979 werd de big band opgericht als ensemble van de toenmalige  streekmuziekschool Oisterwijk. De docent koperinstrumenten, Piet van Campenhout, nam het initiatief tot de formatie van het gezelschap. Hij week daarmee af van de traditionele ensembles waarin muziekleerlingen het samenspel oefenden.  Die aanpak blijkt 40 jaar later het fundament te zijn geweest voor het robuust orkest: Budding Sound Big Band (BSBB).

Niet alleen zijn eigen leerlingen op koperinstrumenten kregen de kans. Ook  beginnende fluitisten,  saxofonisten, gitaristen en slagwerkers vonden een plek in de band.  In de kapel van de oude muziekschool aan de Schoolstraat werd wekelijks op zaterdagochtend enthousiast gerepeteerd.  De muziektalenten ontdekten de mogelijkheden van de jazz, van subtiele tot  stevige passages, van strakke lijnen  tot vrije improvisaties. De populariteit van het orkest was en ís groot. Niet in de laatste plaats dankzij de bezielende en inspirerende leiding door Van Campenhout.   

Nu, veertig jaar later is de BSBB nog altijd ‘live and kicking’, uitgegroeid tot een volwassen orkest.  De band trad op in binnen- en buitenland en produceerde twee CD’s.  In al die tijd geen dag zonder orkestleider Piet van Campenhout.   

De BSBB bestaat uit 25 muzikanten en een vocaliste en staat garant een gevarieerd programma met jazz in diverse stijlen. In bewerkingen van  o.a. Gordon Goodwin tot Dave Brubeck en Paul McCartney, van Ella Fitzgerald tot Rosemary Clooney.

Zondag 30 juni 2019 pakt de Budding Sound Bigband nog eens uit. Onder de naam ‘Jazzy Jubilee’ belooft het een feest van herkenning te worden waarbij ook enkele oud-leden nog een keer hun partijtje meespelen. Het podium voor dit concert is de The Inside, Heusdensebaan 48 in Oisterwijk. Tickets kosten slechts €5 en zijn verkrijgbaar aan de deur of te bestellen via email: buddingsound40@gmail.com . Aanvang 14.00 u; zaal open vanaf 13.30 u.
Info: www.buddingsoundbigband.nl  en Facebook: @BuddingsoundBigband1979

Tekst en foto: aanlevering Budding Sound Bigband

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Like of volg voor flitsberichten: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 13 JUN 2019 - 09:30
Laatste update: 13 JUN 2019 - 09:36