Buitensociëteit bol van 'Een Soort van Kerstsfeer'

Buitensociëteit bol van 'Een Soort van Kerstsfeer'

Een uitverkochte en uitgelaten Buitensociëteit beleefde vrijdagavond 13 december jl. een bijzondere aanloop naar Kerstmis. Met 'Een Soort van Kerstconcert' lieten het harmonieorkest van Concordia uit Eefde en het Warnsvelds Mannenkoor zien en horen dat een kerstconcert niet bepaald voorspelbaar hoeft te zijn.

Naast kerstnummers was er ook ruimte voor Bohemian Rhapsody en een door alt Ellen Pieterse sprankelend vertolkt Gabriellas’ Song, bekend uit de film As it is in Heaven. Ook Concordia pakte uit met een breed repertoire, stevig en toch genuanceerd gebracht. Bijzonder was ook de verhaallijn, die werd vertolkt door Maria uit Eefde (Tanja Abbas) en Jozef uit Warnsveld (Jan Roelofs) waarmee het bekende kerstverhaal er minstens een paar lagen bij kreeg.

Dat “twee maestro’s bij één concert” heel goed kan werken, bleek uit de soepele manier waarop de dirigenten Emile Engel (WMK) en Stefan Blaak (Concordia) elkaar op de bok afwisselden. Voeg daarbij de binnenkomst van zes lichtbrengende Luciameisjes (een Zweeds gebruik, gekoppeld aan 13 december), djembéspeler Patrick Coly en de sprankelende klanken van Evert-Jan de Groot aan de vleugel en het wordt duidelijk hoe de prachtige zaal van de Zutphense Buitensocieteit werkelijk bol kwam te staan van 'Een Soort van Kerstsfeer'.

Tekst: Aanlevering Concordia Eefde

Foto: Caitlin Sloot | Caitlinrsphoto

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 DEC 2019 - 20:35