Buitenwedstrijd Spakenburg meteen ook open NK 

Buitenwedstrijd Spakenburg meteen ook open NK 

De eerste Marching & Music Contest in de openlucht, op 22 juni in Spakenburg, geldt meteen ook als open Nederlands kampioenschap. Dat heeft het kernteam van de doelgroep Show, Mars en Percussie van de KNMO gisteravond beslist. 

Vanaf dit jaar is voor wedstrijden in de marssecties een nieuw reglement van kracht. Marsconcoursen verhuizen van sporthallen naar buitenlocaties, verplichte loopfiguren komen te vervallen, secties en divisies verdwijnen en de promotie- en degradatieregeling wordt geschrapt. Het bestuur van de doelgroep SMP hoopt met deze ingrijpende maatregelen de marswedstrijden nieuw leven in te blazen.

Het eerste buitenconcours wordt op 22 juni gehouden op het sportpark van Spakenburg. Gisteravond heeft het kernteam beslist dat deze wedstrijd ook als open Nederlands kampioenschap geldt, zowel voor marcherende als concerterend korpsen. Dat geldt echter niet voor jeugdkorpsen. Zij strijden op 29 juni in Huizen om de nationale titels op de mars- en showonderdelen. De inschrijving voor het open NK Marching & Music Contest gaat binnenkort via de website van de KNMO van start. 

In de digitale Klankwijzer Nieuwskrant van deze week kijken we met de juryleden terug op het laatste overdekte kampioenschap dat zaterdag in Wijchen gehouden werd. KLIK HIER.

Wil je de nieuwskrant iedere week in je mailbox, geef je dan hieronder (oranje balk) op voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief.

Gepubliceerd: 31 JAN 2019 - 08:02
Laatste update: 31 JAN 2019 - 19:48