Buma Awards voor Hardy Mertens en Bert Appermont

Buma Awards voor Hardy Mertens en Bert Appermont

De Buma Blaasmuziek Awards 2020 gaan naar Hardy Mertens en Bert Appermont. Dat is zojuist door radiomaker Ab Nieuwdorp bekend gemaakt in het programma De Klassieken op Radio 4.

De ‘Edisons van de blaasmuziek’ worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. De Limburgse componist Hardy Mertens (60) krijgt de award omdat hij in zijn veertigjarige loopbaan als componist een omvangrijk oeuvre van 150 werken heeft opgebouwd dat door orkesten over de hele wereld met plezier wordt gespeeld. Zijn doorbraak als componist beleefde hij in 1989 toen zijn werk Zodiac, Limit for the Lion tijdens het Wereld Muziek Concours in de internationaal sterk bezette tweede divisie verplicht werk was. Dat leverde hem onder meer contacten op met orkesten in Singapore en Sardinië waar hij tot op heden regelmatig als gastdirigent actief is.

De Brass Award Internationaal gaat naar de Belgische Bert Appermont (46). Appermont behoort tot een nieuwe generatie van veelbelovende Belgische componisten. Hij staat bekend voor zijn virtuoze instrumentatietechniek en het componeren van prachtige thema's. Veel van zijn werken zijn gebaseerd op legendes, mythen of historische thema's.

De uitreiking vindt plaats tijdens het Fanfare Repertoire Festival dat gehouden wordt van 27 tot 29 november 2020 in De Veluvine in Nunspeet.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 MAA 2020 - 11:34