Buma Awards voor Harrie Janssen en Franco Cesarini

Buma Awards voor Harrie Janssen en Franco Cesarini

Tijdens het Fanfare Repertoire Festival 2021 worden de BUMA Blaasmuziek Awards uitgereikt aan Franco Cesarini (internationaal) en Harrie Janssen (nationaal). De ‘Edisons van de blaasmuziek’ worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. Deze selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het RIC (Repertoire Informatie Centrum).

Harrie Janssen werd in 1960 geboren in het Gelders Gendt en speelde op jonge leeftijd al in de Harmonie St.Caecilia Gendt, waar hij tot zijn zeventiende de trompet speelde. Hij volgde zijn passie voor de blaasmuziek en studeerde trombone, muziektheorie en Hafa-directie aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Janssen schrijft met name werken voor harmonie- en fanfareorkest en voornamelijk in opdracht. Veel van zijn werken hebben als verplicht werk gediend tijdens nationale- en internationale concertwedstrijden. Harrie Janssen wordt veel geprezen om zijn vakkundige kennis en instrumentaties voor blaasorkesten. Zijn muziek onderscheidt zich door een geheel eigen stijl die door orkesten en dirigenten wordt geprezen en regelmatig gespeeld.

De internationale Brass Award wordt dit jaar uitgereikt aan Franco Cesarini (60). De Zwitserse componist dankt zijn uitverkiezing onder andere aan zijn uitgebreide oeuvre van circa 45 composities voor blaasorkesten. Zijn muziek wordt wereldwijd door een zeer breed publiek gewaardeerd en door veel orkesten uitgevoerd. De composities tonen een grote mate van originaliteit en getuigen van een groot vakmanschap. Naast vele werken voor harmonieorkest/symfonisch blaasorkest schrijft Cesarini ook voor brassband en – meestal op verzoek van een Nederlands of Belgisch orkest – voor fanfare.

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 26 november tijdens de eerste dag van de Fanfare Repertoire,- en Netwerkdagen die dit jaar in Deventer en Nunspeet gehouden worden.

Foto’s: Facebook en FV Media Producties

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 JUL 2021 - 19:43