Buma Awards voor Jappie Dijkstra en Paul Hindmarsh.

Buma Awards voor Jappie Dijkstra en Paul Hindmarsh.

De Buma Blaasmuziek Awards 2024 zijn toegekend aan Jacob (Jappie) Dijkstra en de Engelsman Paul Hindmarsh.

Op 6 juni 2024 hebben Wout Ligterink (voorzitter RIC) en Johan Jansen (secretaris RIC) de winnaars van de Buma Blaasmuziek Awards 2024 bekend gemaakt. Zij deden dit in de Nieuwe Kolk in Assen, tijdens de netwerkbijeenkomst van de Groningen Brass Experience.

Wout Ligterink sprak in zijn toelichting lovende woorden over Jappie Dijkstra waar het gaat om zijn kwaliteiten, betrokkenheid, organisatietalent, creativiteit en enorme netwerk. Competenties die hij heeft ingezet voor organisaties als het WMC (Wereld Muziek Concours), NBK (Nederlandse Brass Band Kampioenschappen), EBBA (Europese Brass Band Kampioenschappen), CRON (Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland) ,GBE (Groningen Brass Experience) en RIC (Repertoire Informatie Centrum). Hij heeft hiermee een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, groei en bekendheid van vele activiteiten binnen deze festivals en organisaties.

Als secretaris van het RIC nam Johan Jansen de bekendmaking van de internationale award voor zijn rekening. Hij sprak in bevlogen woorden over de motivatie die heeft bijgedragen aan de keuze voor deze Engelse musicus, die na een carrière als zanger en muziekbibliothecaris via werkzaamheden bij de BBC in aanraking kwam met de blaasmuziek.
Hindmarsh stond aan de wieg van het BBC Festival of Brass (het huidige RNCM Brass Band Festival). In 2006 maakte hij de overstap naar muziekjournalistiek en was onder meer werkzaam voor het bekende tijdschrift British Bandsman. Naast zijn inzet voor de internationale (brass)muziekwereld in bestuurlijk en organisatorisch opzicht is hij tot op de dag van vandaag nog werkzaam als arrangeur, samensteller en researcher in het Brits blaasmuziek erfgoed.

De uitreiking van deze awards staat gepland tijdens een HRFSTWND-concert op zondag 10 november in de Agnietenhof te Tiel.

Gepubliceerd: 07 JUN 2024 - 14:48
Laatste update: 10 JUN 2024 - 11:06