Cadeau van Musidesk: koraal gratis te downloaden

Cadeau van Musidesk: koraal gratis te downloaden

In de serie Hymn Tune Arrangements stelt Musidesk vier keer per jaar een nieuwe koraal beschikbaar. De bladmuziek is voor iedereen gratis te downloaden.

Veel orkesten beginnen hun repetitie met een koraal om in te spelen, bij wijze van warming-up of als orkestscholing. Daarbij kan worden gewerkt aan bijvoorbeeld klank, articulatie, zuiverheid, frasering en dynamiek. Ook worden koralen veel gespeeld bij herdenkingen, huwelijks- en uitvaartplechtigheden of kerkdiensten.

Met de invoering van het nieuwe Liedboek in 2013 in veel protestantse kerken werd het aantal liederen enorm uitgebreid. Hierdoor ontstond er een tekort aan bruikbare arrangementen voor blaasorkesten. Om hier op in te spelen publiceert Musidesk vier keer per jaar een Hymn Tune Arrangement, geschikt voor harmonie, fanfare of brassband. Dit gebeurt onder redactie van dirigent en trombonist Dick Bolt. Gerenommeerde componisten en arrangeurs zoals Jacob de Haan, Jan Bosveld en Teun Juk hebben hun medewerking hieraan toegezegd.

Deel 1 in deze serie is Lobet den Herren alle, die ihn ehren (Lied 202 en 304). Het arrangement is van de hand van Jacob de Haan. Hymn Tune Arrangements N1 is te downloaden via musidesk.nl.

Foto: RENE T Photography

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 20 OKT 2020 - 19:10
Laatste update: 22 OKT 2020 - 14:12