Canadian Brass speelt in Leiden en Utrecht

Canadian Brass speelt in Leiden en Utrecht

Liefhebbers van koperblaasmuziek op het hoogste level kunnen komend weekeinde hun hart ophalen. Het wereldvermaarde koperkwintet Canadian Brass is morgen in Leiden en zaterdag in Utrecht te bewonderen.

Canadian Brass speelt met een mix van virtuositeit, spontaniteit en humor op ’s werelds grootste concertpodia en muziekfestivals plat. Hun vele cd-opnamen met zowel bewerkingen als originele muziek voor koperkwintet worden over de hele wereld verkocht. Dankzij Canadian Brass is de populariteit voor de bezetting van het koperensemble enorm gestegen.

Canadian Brass doet dit weekeinde in een deels nieuwe bezetting Nederland aan. Het programma Carnaval omvat een aantal werken en arrangementen die in het teken staan van dit thema. Maar ook klinkt muziek van Mozart, Bach en een tribute aan jazz en dixieland.

Het programma (onder voorbehoud): Magic Flute Ouverture (W.A. Mozart arr. Ken Watkin); werken van J.S. Bach (Jazzed up Bach); Latin Journey (arrangementen met muziek uit Argentina, Peru en Venezuela); Mostly Fats (Fats Waller arr. Henderson); Slim Trombone (Henry Fillmore); Carnival of Venice (Traditional arr. Hudson); Selections from Carnaval (R. Schumann); Tribute to Jazz and Dixieland (diverse componisten); Carmen (Bizet, arr. Mills).

De huidige leden van Canadian Brass zijn Achilles Liarmakopoulos op trombone, Jeff Nelsen op hoorn, Caleb Hudson en Chris Coletti op trompet en Chuck Daellenbach (co-founding member) op tuba.

Vrijdag speelt het ensemble voor het eerst in Leiden. Het concert in de Stadsgehoorzaal Leiden begint om 20.15 uur. Kaartverkoop: https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl.
Zaterdag is Carnaval om 20.15 uur te beluisteren in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Kaartverkoop: www.tivolivredenburg.nl.

Gepubliceerd: 04 MAA 2019 - 15:43