CGN biedt groepen perspectief

CGN biedt groepen perspectief

Color Guard Nederland (CGN) start zaterdag 19 februari in Topsportcentrum Almere de wintercompetitie. Dat gebeurt met de nodige aanpassingen. Zo mogen voor maximaal een derde van de zaalcapaciteit kaarten worden verkocht. “Het allerbelangrijkste is dat we de groepen weer perspectief kunnen bieden”, zegt CGN-voorzitter Paul Doop.

Voor de seizoensopening in Almere hebben veertig groepen ingeschreven. Op 2 maart volgt de wedstrijd in Leeuwarden en op 26 maart de CGN Championships in Eindhoven. “Financieel nemen we best een risico”, vervolgt Doop. “We mogen maar maximaal een derde van het aantal kaarten verkopen, maar hebben daarnaast ook nog te maken met 1,5 meter tussenruimte. Het maximaal aantal kaarten is daardoor vaak nog minder dan een derde van de capaciteit.” Met minder deelnemers en minder publiek is CGN genoodzaakt de inschrijfgelden voor dit jaar te verhogen. Het programma wordt afgewerkt in blokken. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar. Er is dus geen kassaverkoop. Omdat de zalen om 22.00 uur dicht moeten, worden zowel in Almere als in Eindhoven geen prelims en finals gehouden. Bezoekers moeten zoveel mogelijk op hun plaats blijven zitten en mogen na toiletbezoek alleen tijdens looppauzes terugkeren naar hun plek. Ook de prijsuitreikingen zullen bescheidener van opzet zijn dan gebruikelijk. Verder zijn ook alle andere geldende coronatoegangsregels van toepassing.

Speciale regels
De kaartverkoop voor de wedstrijd in Almere is inmiddels van start gegaan. Ook daarvoor gelden speciale regels. Zo zijn voor Almere minder dan 200 kaarten per blok beschikbaar. De verwachting is dat de wedstrijden vlug uitverkocht zullen zijn. Ook in Leeuwarden zal er met twee blokken worden gewerkt. De kaartverkoop voor die wedstrijd start rond 1 maart.

Perspectief
Doop: “We realiseren ons dat het vervelend is dat je niet vooraf je plek kunt reserveren of niet allemaal bij elkaar mag zitten. Natuurlijk is het vervelend dat als je na een optreden echt van de tribune af moet, er een verplichte pauze is. Ook begrijpen we dat het publiek de coronaregels als vervelend zal kunnen ervaren. Maar wij vinden het allerbelangrijkste dat we de groepen perspectief kunnen bieden om de wedstrijden weer op te kunnen pakken, ook al lopen we een behoorlijk financieel risico. We hopen dat publiek en deelnemers ons zullen steunen en de extra maatregelen zullen omarmen om er samen toch een mooi wedstrijdseizoen van te kunnen maken. CGN is er voor de groepen en dat willen we waarmaken. Daarbij hopen we op begrip en medewerking van alle betrokkenen.”

In Almere komen veertig groepen verdeeld over veertien klassen aan de start. Vooral de instrumentale disciplines Indoor Percussion en Indoor Winds hebben te lijden onder corona. In deze klassen is in de meeste gevallen maar één groep vertegenwoordigd.

Kijk voor het volledige programma op www.cgnunited.nl. 

Foto: Geen volgepakte tribunes dit jaar tijdens de wintercompetitie van CGN.

Gepubliceerd: 08 FEB 2022 - 11:45
Laatste update: 08 FEB 2022 - 17:04