CGN-competitie krijgt climax in Eindhoven

CGN-competitie krijgt climax in Eindhoven

De deelnemers aan de wintercompetitie van CGN hebben gedurende het seizoen een enorme progressie gemaakt. De scores tijdens de laatste voorronde in Leeuwarden lagen bij de meeste groepen vele punten hoger dan een week eerder in Almere. Dat belooft wat voor de seizoensfinale, de Championships in Eindhoven op 25 maart.

In totaal strijden 56 units volgende week zaterdag in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven om de kampioenstitels. De deelnemers komen niet alleen uit Nederland. Ook uit Denemarken, Zweden, Frankrijk en België reizen groepen af naar de lichtstad om zich te meten met de Nederlandse kandidaten. Die buitenlandse interesse komt niet zomaar uit de lucht vallen. CGN heeft internationaal de reputatie als een professioneel podium op het gebied van de Indoor Performing Arts.

Verbeteren
CGN organiseert in de periode van januari tot en met eind maart een aantal wedstrijden. Hoewel het een competitie is, is het jurysysteem helemaal gebaseerd op leren en verbeteren. Het panel van juryleden spreekt tijdens de optredens feedback in. Die tips en tops zijn enkele minuten na het optreden al beschikbaar voor het instructieteam. Met de adviezen van de jury gaan de groepen gedurende het seizoen aan de slag. Elke volgende wedstrijd zijn verbeteringen waarneembaar. Zo werken de teams toe naar hun topvorm die tijdens de Championships in Eindhoven moet resulteren in het beste optreden van het seizoen.

Prelims
Het circuit bestaat uit drie onderdelen: Color Guard, Percussie (Indoor Percussion Circuit) en Blazers/showband (Indoor Winds Circuit). De finaledag in Eindhoven opent om 9.30 uur in het Indoor Sportcentrum met de prelims van de color guards. Om 11.30 uur gaan in de sportzaal van de aangrenzende Fontys Hogeschool de prelims voor de percussie- en blazersgroepen van start. Vanaf 13.40 uur komen alle klassen samen in de grote zaal van het Indoor Sportcentrum voor de finals in de diverse onderdelen.

Wie nog een ticket wil scoren, moet vlug zijn. Negentig procent van de beschikbare tribuneplekken is inmiddels verkocht. Dit jaar zullen de CGN Championships niet via live-stream worden uitgezonden. Kijk voor kaarten op: https://www.cgnunited.nl/nl/events?open=320377

Foto: Indoor Winds is het nieuwste onderdeel binnen het CGN-circuit.

Gepubliceerd: 15 MAA 2023 - 09:45