CGN opent zaterdag nieuwe winterseizoen

CGN opent zaterdag nieuwe winterseizoen

De KNMO-doelgroep CGN doet de komende maanden haar reputatie als platform van de Europese dans- en muzieksport weer alle eer aan. Units uit heel Europa komen naar Nederlands om hier deel te nemen aan de CGN-indoorcompetitie.

CGN opent het seizoen zaterdag 7 januari in Sportcentrum Drachten. Tijdens deze eerste competitieronde komen alleen color guard groepen in actie. Verdeeld over zes klassen hebben 28 units ingeschreven.

Een week later slaat de CGN-karavaan haar tenten op in Sporthal De Bloemhof in Aalsmeer. Vanaf 17.00 uur komen 21 color guard groepen in acht klassen aan de start.
Tijdens de contest in Wijchen op 4 februari worden ook de onderdelen indoor percussion en indoor winds aan het programma toegevoegd. Voor deze wedstrijd hebben 35 units ingeschreven waaronder Red Light uit Merville (Frankrijk).

Op 18 februari reizen 41 groepen af naar Topsportcentrum Almere voor deelname aan de vierde wedstrijd van het seizoen. Behalve alle Nederlandse toppers staan ook deelnemers uit Frankrijk en Italië op de startlijst.
Sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden is op 11 maart het decor van de laatste contest voor de grote seizoensfinale. 48 groepen uit Nederland hebben zich hiervoor aangemeld.

Voor de Championships op 25 maart heeft CGN opnieuw Indoor Sportcentrum Eindhoven afgehuurd. 52 units uit Nederland, Frankrijk, België, Denemarken en Zweden strijden dan in de diverse klassen om te kampioenstitels.

CGN organiseert in Nederland de competitie voor de muziek- en danssport. Units uit heel Europa presenteren zich tijdens spetterende optredens. De basis van deze optredens bestaat uit dans, bewegen, choreografie en theater. De optredens zijn onderverdeeld in drie disciplines: color guard (dans), indoor percussie (slagwerk) en indoor winds (blazers).

Kijk voor meer informatie en kaarten op https://www.cgnunited.nl/nl 

Gepubliceerd: 03 JAN 2023 - 18:58
Laatste update: 04 JAN 2023 - 19:27