CGN wil groepen perspectief bieden

CGN wil groepen perspectief bieden

De kogel is door de kerk. De wedstrijden gaan door maar wel met restricties. Het bestuur van CGN heeft besloten het seizoen op te pakken vanaf 19 februari met de wedstrijd in Almere. Op 2 maart volgt de wedstrijd in Leeuwarden en op 26 maart de CGN Championships in Eindhoven. Door de coronamaatregelen zal het wel allemaal anders gaan dan iedereen gewend is. Daarom vraagt CGN de medewerking van alle deelnemende groepen en het publiek.

“Financieel nemen we best een risico”, zegt voorzitter Paul Doop. “Omdat we bijvoorbeeld maar maximaal 1/3 van het aantal kaarten mogen verkopen, maar ook nog met 1,5 tussenruimte. De halbeheerders geven ons daarom een maximumaantal te verkopen plaatsen, wat nog lager is dan 1/3 van de capaciteit van de zaal.”

Met minder groepen en minder publiek zal CGN ook genoodzaakt zijn een aantal zaken anders te organiseren dan in een normaal seizoen. De groepen worden vanavond bijgepraat door het bestuur in een online informatieavond. Daar zal ook bekendgemaakt worden welke besluiten CGN verder nog genomen heeft om het seizoen nog enigszins te redden. Dit varieert van een verhoging van de inschrijfgelden voor dit jaar tot en met speciale aankomsttijden bij de locatie.

Maar ook vraagt CGN de medewerking van de bezoekers. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:
Geen Prelims/Finals
• Er zullen zowel in Almere als Eindhoven geen prelims en finals worden georganiseerd. Dit heeft te maken met de eindtijd van evenementen.
• Geen kaartverkoop op de dag van het evenement.
• De kaartverkoop zal volledig online verlopen; er is GEEN kaartverkoop aan de deur.
• Alle optredens in twee afzonderlijke blokken met eigen kaartverkoop.
• Er wordt zowel in Almere als in Leeuwarden in twee programmablokken gewerkt waar afzonderlijk kaarten voor gekocht moet worden of een passepartout voor de hele dag.
• Er is geen vooraf te reserveren zitplaats.
• Een medewerker van CGN wijst u uw plek toe en dat is de plek die u moet nemen. We kunnen geen rekening houden met families die niet tegelijkertijd aankomen. Er is een maximum van 4 mensen per groep.
• Het toewijzen vindt plaats via het zogenaamde ‘aanschuifsysteem’. U schuift aan bij de mensen die voor u een plaats hebben aangewezen gekregen met twee stoelen tussenruimte. Dit is beleid van de halbeheerder waar wij geen invloed op hebben
• Als u eenmaal zit moet u blijven zitten.
• Als u echt eruit moet om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan dan mag u tijdens het blok van optredens niet meer terugkeren naar uw zitplaats. U zult moeten blijven wachten aan de zijkant tot dat er een looppauze is (dus ook niet na een groep).

Geen Olympic Retreat
In Almere en Leeuwarden is er geen olympic retreat. Er is wel een prijsuitreiking maar dat is op basis van een ‘captains only’.

Coronatoegangsbewijs en ID verplicht
Voor publiek boven de 18 jaar wordt alleen toegang verleend via het coronatoegangsbewijs via de app plus legitimatie.

Alle coronaregels zijn van toepassing
• Mondkapjes op bij het verplaatsen door de hele hal.
• Als u zit op uw stoel dan mag het mondkapje af
• Het is van belang dat u alle aanwijzingen van de CGN-medewerkers en de halbeheerder opvolgt want indien de halbeheerder beoordeelt dat CGN zich niet of niet voldoende aan de regels houdt, kunnen zij het evenement per direct stopzetten.

De kaartverkoop voor de wedstrijd in Almere gaat op 4 februari van start voor De Vrienden van CGN. Op 5 en 6 februari zijn voor iedereen allereerst de passepartouts voor beide blokken te koop. Op deze manier heb je de garantie dat je een plek zowel in het eerste blok als het tweede blok hebt. Vanaf 7 februari zijn dan alleen nog de afzonderlijke blokken te koop. Wil je dan alsnog een hele dag de wedstrijd meemaken zul je twee losse kaarten moeten kopen. Er zijn minder dan 200 kaarten per blok beschikbaar dus op = op! Gezien de grote vraag nu al naar kaarten verwachten we dat we snel uitverkocht zullen zijn. Ook in Leeuwarden zal er met twee blokken worden gewerkt maar daarover wordt later deze maand gecommuniceerd. De kaartverkoop voor Leeuwarden start rond 1 maart a.s.

Perspectief
Doop: “We realiseren ons dat het vervelend is dat je niet vooraf je plek kunt reserveren of niet allemaal bij elkaar mag zitten. Natuurlijk is het vervelend dat je als publiek na een blok echt van de tribune af moet, er een verplichte pauze is en weten we ook dat het publiek de coronaregels als vervelend zal kunnen ervaren, maar wij bij CGN vinden het allerbelangrijkste dat we de groepen weer perspectief kunnen bieden door de wedstrijden weer op te pakken, ook al lopen we een behoorlijk financieel risico. We hopen dat publiek en de deelnemers ons zullen steunen en de extra maatregelen zullen omarmen met het doel samen er een mooi wedstrijdseizoen van te maken. CGN is er voor de groepen en dat willen we waarmaken en daarbij hopen we op het begrip en rekenen we op alle medewerking!”

Gepubliceerd: 02 FEB 2022 - 10:24