Chris Derikx definitief aan de slag bij Brassband Rijnmond

Chris Derikx definitief aan de slag bij Brassband Rijnmond

Brassband Rijnmond heeft Chris Derikx aangesteld als nieuwe dirigent. Dat maakt de band op zijn website bekend. 

Derikx (39) leidde de band vorig jaar in een proefperiode naar de derde plaats tijdens de Nederlands Brassband Kampioenschappen eind oktober in TivoliVredenburg. Ook Ivan Meylemans doorliep een proefperiode. Vanwege zijn drukke aggende besloot de band echter om niet op vaste basis met hem verder te gaan.

De in het Limburgse Broekhuizen wonende Derikx is de opvolger van Erik van de Kolk. Hij gaat vanaf 1 april aan de slag om de band voor te bereiden op de deelname aan de Dutch Open Brassband Championships.:Hij is verder dirigent van harmonie Sint Gregorius Haaren en muziekvereniging Concordia Meterik. Tijdens het WMC van 2013 behaalde hij met fanfare Sint Caecilia Puth de wereldtitel in de 1e divisie fanfare. Chris Derikx is verder bestuurslid van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 MAA 2020 - 08:37