Christian Ansink leidt Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Christian Ansink leidt Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Per 1 april is Christian Ansink benoemd tot chef-dirigent van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RF GGJ) in Ermelo. De geboren Winterswijker neemt daarmee het stokje over van dirigent kapitein Lute Hoekstra.

Door middel van een selectieprocedure is uiteindelijk Christian Ansink als nieuwe chef-dirigent gekozen. Na meer dan 32 jaar in Het Gelders Orkest - nu Phion - te hebben gewerkt als trombonist, is het voor hem een logische stap een carrièremove te maken en nu voltijds te gaan dirigeren.

Op zijn 9de zette Christian zijn eerste schreden op het muzikale pad bij het Almelo’s Stedelijk Orkest en iets later bij Harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug. In 1985 ging hij trombone studeren aan het conservatorium van Enschede bij Gerrit Boomsma en in 1988 in Rotterdam bij George Wiegel. Hier studeerde hij in 1993 Cum Laude af als Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie werd hij in 1990 aangenomen als trombonist bij het voormalige Het Gelders Orkest, nu Phion.

Het dirigeren is later op zijn pad gekomen. In 2012 is Christian de opleiding HaFaBra directie gestart aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. Met succes voltooide hij deze opleiding in 2014 en vervolgde hij directielessen bij Jan Stulen, Roberto Benzi, Antony Hermus, Arjan Tien en Ivan Meylemans. Momenteel is hij ook dirigent bij de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereniging en Heelsums Harmonie terwijl hij ook als trombonist nog actief is bij Het Nederlands Trombonekwartet en Ravelli Brass.

Na meer dan 32 jaar in een professioneel symfonieorkest te hebben gewerkt zal hij zich nu voornamelijk gaan toeleggen op het muzikaal leiden van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. Een ensemble waar de professionaliteit in zowel muzikaliteit als uitstraling zeer hoog in het vaandel staat, laat bij hem zijn enthousiasme in het werken met deze gedreven musici alleen maar groeien.

Vernieuwend, dynamisch, flexibel en ambitieus. Vier trefwoorden die perfect de inhoud weergeven van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. De veelzijdigheid van de RF GGJ staat garant voor een kwalitatief hoogwaardige uitvoering van haar taken waaronder primair militair ceremonieel. Ook het geven van thematische educatieconcerten op scholen en relatieconcerten tot het spelen van de volksliederen bij voetbalinterlands spreken tot de verbeelding.

Tekst en foto: Aanlevering Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’.

Gepubliceerd: 02 APR 2023 - 14:32