Christian Overhead wordt Composer in Residence bij Brass Band Schoonhoven

Christian Overhead wordt Composer in Residence bij Brass Band Schoonhoven

Brass Band Schoonhoven heeft Christian Overhead benoemd tot Composer in Residence. In de afgelopen jaren heeft de band al bij diverse gelegenheden samengewerkt met de jonge Britse componist.

Van zijn hand speelde Schoonhoven verschillende openingswerken, zoals Fanfare in Orange en Intrada for Rouen. Ook voor grote evenementen als Brass in Concert 2016 en 2019 heeft de band al met Overhead mogen samenwerken. In 2017 componeerde hij in opdracht van Robbert Vos het uitdagende Underground Concerto voor euphonium en brassband. Om de speciale band tussen componist en band te onderstrepen heeft Brass Band Schoonhoven besloten om in de toekomst nog nauwer samen te gaan werken en hem te benoemen tot Composer in Residence. Zowel de bandleden als de dirigent zijn zeer enthousiast over deze samenwerking en kijken er naar uit om in de toekomst vele werken van hem uit te voeren.

In zijn reactie zegt Overhead zijn benoeming tot de officiële Composer in Residence van de regerend Nederlands kampioen te zien als een eer. “Ik ken de band goed uit mijn tijd dat ik in Nederland verbleef. Ik had het geluk vier jaar lang als spelend lid aan de band verbonden te zijn, zowel op cornet als op tenorhoorn. Als lid van Brass Band Schoonhoven won ik twee nationale titels, nam ik twee keer deel aan de Europese kampioenschappen en maakte ik vele vrienden voor het leven.”

Hij wijst erop dat hij de afgelopen jaren al meegewerkt heeft aan enkele composities, waaronder de sets voor de deelnames aan Brass in Concert en het ambitieuze Underground Concerto voor Robbert Vos. “Ik weet precies waartoe deze fantastische band in staat is en hoe ontvankelijk ze zijn voor nieuw repertoire. Met een aantal geweldige ideeën voor toekomstige projecten die al in de pijplijn zitten, kijk ik erg uit naar wat ik zeker weet dat het een spannende en vruchtbare samenwerking zal zijn!”, aldus Overhead.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 JUL 2020 - 13:27