Clinic programmering voor slagwerkensembles met Giff Howarth

Clinic programmering voor slagwerkensembles met Giff Howarth

De doelgroep Show, Mars en Percussie van de KNMO biedt in samenwerking met Color Guard Nederland slagwerkdirigenten een unieke gelegenheid om met de Amerikaanse slagwerkgrootheid Giff Howarth in gesprek te gaan over programmering voor slagwerkensembles. Deze GRATIS clinic wordt gehouden op zondagmorgen 24 februari van 10.00 tot 12.30 in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1C in Eemnes.

Howarth heeft naast zijn werk aan The Bloomsburg University in Pennsylvania de leiding over The Husky Marching Band. Hij is een zeer actieve recitalist en clinician op het gebied van melodisch slagwerk. Giff Howarth is gastdocent aan vele conservatoria over de gehele wereld. Hij heeft clinics en masterclasses gegeven over de hele wereld bij o.a. PAS en de Midwest Clinic in Chicago. Ook als jurylid is hij bekend en jureert hij onder andere voor WGI, DCI en Bands of America.

In Nederland is Howarth bekend als clinician en als jurylid tijdens de WMC Podiumconcoursen in 2009 en 2013.

Sinds 2016 zijn er voor de slagwerkensembles geen verplichte werken meer en dat betekent voor veel ensembles toch nog wel een puzzel omtrent samenstelling van een samenhangend programma. De doelgroep SMP is blij om in samenwerking met CGN deze speciale clinic van Giff Howarth over programmering te kunnen aanbieden. De bijeenkomst is bestemd voor dirigenten, instructeurs maar ook componisten/arrangeurs, bestuurders juryleden en overige belangstellenden.

Gepubliceerd: 13 FEB 2019 - 20:25
Laatste update: 13 FEB 2019 - 23:37