Clinic voor slagwerkers door Lucas van Merwijk

Clinic voor slagwerkers door Lucas van Merwijk

De internationaal bekende topdrummer Lucas van Merwijk (Drums United) geeft zaterdag 1 april een gratis toegankelijke clinic in De Skâns in Gorredijk.

Van Merwijk is al zijn hele leven geobsedeerd door drums. Hij reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong. Van ritmisch Zuid-Amerika tot aan swingend Afrika, Lucas neemt de tonen van alle continenten die hij bezocht mee in zijn muziek. Naast dat hij deel uitmaakt van dé latin-jazzgroep van Europa, Nueva Manteca, werkt hij als docent op de afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Na clinics in heel Europa en Amerika, komt Lucas naar Friesland om dé slagwerkclinic van het jaar te geven. Na je deelname aan de clinic mag je ’s avonds gratis naar het optreden van Drums United in De Skâns.

Je volgt de clinic op 1 april van 15.00 uur tot 16.30 uur. Je neemt je stokken en oefenpad van thuis mee. Het optreden is ’s avonds te zien om 20.15 uur. Voor deze workshop geldt geen maximum aantal deelnemers. Geef je dus vooral op!

Over fulkaan
Fulkaan wil jonge talenten en kunstprofessionals uitdagen om het experiment op te zoeken! Samen met bekende Nederlandse muzikanten organiseren we clinics, masterclasses en workshops voor jonge, talentvolle Friese muzikanten. Om potentiële Fulkaners te bereiken werken we samen met muziekscholen, kunstcentra en diverse podia in Friesland.
We richten ons op de verbreding van vaardigheden, het verdiepen in specifieke onderdelen en het initiëren van inspirerende ontmoetingen. Er zijn vele vriendschappen ontstaan tijdens onze projecten!

Fulkaan is een onderdeel van Keunstwurk en wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, OMF, SAKO en Fonds Cultuurparticipatie.

Opgave: https://www.fulkaan.nl/1-april-2023-slagwerkclinic-lucas-merwijk-gratis/ 

Gepubliceerd: 13 MAA 2023 - 19:33
Laatste update: 14 MAA 2023 - 15:46