Color Guard Nederland sluit seizoen zonder kampioenen

Color Guard Nederland sluit seizoen zonder kampioenen

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus heeft Color Guard Nederland (CGN) moeten besluiten om het seizoen 2020 abrupt te beëindigen. Dat betekent dat er dit jaar geen kampioenen uitgeroepen kunnen worden.

“Ons seizoen is niet zoals bij voetbal waarbij je door het seizoen punten haalt en uiteindelijk dus bij een onderbreking van een seizoen wel een rangschikking hebt”, licht voorzitter Paul Doop toe. “Onze activiteit is juist zo spannend omdat de rangschikking in de meeste classes tot en met het laatste optreden nog kan veranderen.”

Door de maatregelen zijn de contest in Leeuwarden (vandaag), de CGN Championships (28 maart) en de CGN Slagwerkdag (29 maart) geschrapt. Het bestuur gaat de komende tijd alle consequenties hiervan bekijken. Er zijn financiële verplichtingen aangegaan voor de rest van het seizoen. Hallen zijn gehuurd, zaken als vlaggen en prijzen zijn besteld en betaald, juryleden zijn ingehuurd, er zijn toezeggingen aan sponsors gedaan etc. Ook zijn er inschrijfgelden betaald en toegangskaarten verkocht voor de resterende wedstrijden. “We gaan alle gevolgen die dit heeft voor CGN als organisatie in kaart brengen. We denken dat we hier minimaal twee weken voor nodig hebben. We vragen eenieder geduld te hebben bij het verkrijgen van antwoorden op alle vragen ten aanzien van de consequenties”, aldus Doop.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 MAA 2020 - 11:30
Laatste update: 14 MAA 2020 - 11:34