Componist en dirigent Willy Hautvast overleden

Componist en dirigent Willy Hautvast overleden

In zijn woonplaats Nijmegen is gisteren componist, arrangeur en dirigent Willy Hautvast op 87-jarige leeftijd plotseling overleden.

De in Maastricht geboren musicus was onder meer als klarinettist verbonden aan de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. In die periode arrangeerde hij circa 250 werken voor dit orkest. Na zijn loopbaan bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht werd hij benoemd tot hoofd Hafa en Klassieke afdeling aan Muziekcentrum De Lindenberg te Nijmegen.

Vanaf 1960 begon hij arrangementen en composities te publiceren. Van zijn hand verschenen ongeveer 300 composities en arrangementen. Hij ontving compositieopdrachten van SONMO, SAMO, NFCM, Fonds voor de Scheppende Toonkunst, Stad Venlo en won in 1970 met het werk Festal Suite de eerste prijs in de Hilvarenbeekse compositiewedstrijd.

Willy Hautvast was jarenlang lid van het college van juryleden voor concertwedstrijden en examinator bij de federatieve muziekexamens. Ook dirigeerde hij diverse orkesten. Op 12 november 2017 nam hij als dirigent afscheid van het Nijmeegs Senioren Orkest (NSO) dat hij in 1977 zelf had opgericht.

Op de foto: Willy Hautvast voor het Nijmeegs Senioren Orkest dat hij 40 jaar leidde.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je via bit.ly/kwnieuwskrant in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 MEI 2020 - 09:21