Componisten voor ONSK 2020 al aan het werk

Componisten voor ONSK 2020 al aan het werk

De organisatie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) heeft alweer vijf componisten bereid gevonden om de verplichte werken voor het ONSK 2020 te schrijven. Een aantal van hen is zelfs al aan het werk.

Voor de topklasse gestemd klimt Carlo Willems in de pen. Willems is een Belgische slagwerker die speelt bij verschillende professionele ensembles en orkesten. Hij is docent percussie aan het Lemmensinstituut in Leuven en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij schreef tot nu toe voornamelijk voor slagwerk in combinatie met symfonieorkesten en kamerensembles. Ook maakte hij composities voor de jazzwereld.

Het verplichte werk in de sectie gestemd middenklasse wordt geschreven door de Amerikaan Chad Heiny (foto). De uit Pittsburgh afkomstige percussionist is vooral actief in de wereld van de Amerikaanse drumcorps en marchingbands. Ook schreef hij tal van werken voor ensembles in uiteenlopende bezettingen.

Voor de basisklasse gestemd is de Belg Sam Gevers aangetrokken als componist van het verplichte werk. Gevers schreef de afgelopen jaren diverse werken voor de ONSK. Het verplichte werk Frozen Planet voor de topklasse in 2017 is van zijn hand.

Voor de ongestemde ensembles schrijft de Limburgse componist Gian Prince het verplichte werk voor de laagste klasse en Dirkjan van Groningen voor de hoogste klasse.

Foto: Website Chad Heiny.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

 

Gepubliceerd: 15 APR 2019 - 10:20
Laatste update: 16 APR 2019 - 12:14