Corné (24) droomt van een taptoe in zijn woonplaats

Corné (24) droomt van een taptoe in zijn woonplaats

Er was eens... zo zou dit artikel kunnen beginnen. Zo begint elk sprookje. En eigenlijk is dit ook een sprookje. Het sprookje van Corné Hoogerwerf uit Zwijndrecht.

Corné is een verstandelijk beperkte jongen van 24 jaar die als hobby het maken van logo’s van muziekkorpsen heeft. Dit doet hij door middel van strijkkralen. Deze logo’s hangen inmiddels bij tientallen korpsen in Nederland en Europa. Er hangt er zelfs één in Thailand. En sinds kort in de repetitieruimte van de Marinierskapel in Rotterdam. Hij reikt deze logo’s uit tijdens Taptoes, waar hij met zijn vader veelvuldig naar toe gaat.

Door zijn beperking is het niet mogelijk voor hem om bij een korps te gaan. Maar hij heeft een paar andere opties gevonden om toch in dat wereldje thuis te zijn. Hij bekijkt heel veel filmpjes op YouTube en kijkt op de sites van de korpsen. Hij weet dan ook ontzettend veel van hen en weet de agenda beter dan de leden zelf.

Maar... Corné heeft een droom. Hij wil dolgraag dat er een keer een Taptoe in zijn woonplaats Zwijndrecht komt. En ziedaar, het is een sprookje met een goed eind. Die droom gaat uitkomen! En wel op zaterdagavond 17 juni a.s. op het Sportcomplex van ZVV De Pelikaan. De aanvang is om 19.30 uur.

Het wordt een vol programma met optredens van het Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers, Rijnmondband uit Schiedam, Euroband uit Rotterdam, Jubal en Jong Jubal uit Dordrecht, Jong Holland uit Zwijndrecht en Blij Met Muziek uit Haarlem.

Er is een Stichting opgericht om deze droom uit te laten komen. Deze Stichting is begonnen met een startkapitaal van 0,00 euro. U begrijpt dat wij een groot risico nemen, want we vragen ook nog eens geen entree. Dit om een zo groot mogelijke doelgroep te kunnen laten genieten.

Maar er zijn natuurlijk de nodige kosten. En daarom zijn we afhankelijk van sponsoren. En hebben we een doneeractie opgezet. Want de droom van Corné mag niet uit elkaar spatten. Vindt u dat dit evenement door moet gaan, dan stellen wij een bijdrage zeer op prijs. Via de website www.doneeractie.nl is een crowdfundingactie opgestart.
Klik HIER om geld te doneren om de droom van Corné werkelijkheid te laten worden.

Wat krijgt u er voor terug? Een onbeschrijflijk gevoel dat u een droom uit kunt laten komen van een enthousiaste en blije Corné. Bekijk alle info over de taptoe en voorbeelden van logo’s die Corné heeft gemaakt op www.droomvaneenfan.nl. O ja, het 100ste logo wordt ook tijdens de finale van de taptoe uitgereikt aan verstandelijk beperkten Showband Blij Met Muziek.

Gepubliceerd: 17 MAA 2023 - 09:29
Laatste update: 17 MAA 2023 - 16:04