Corona maakt muzikale vrienden op 250 kilometer afstand

Ze wonen 250 kilometer van elkaar vandaan en hebben elkaar nog nooit ontmoet. De muzikanten van de muziekverenigingen DES uit het Gelderse Hedel en Concordia uit het Groningse Middelstum spelen samen het lied 't Het nog nooit zo donker west van de Groningse streektaalzanger en -dichter Ede Staal (1941-1986).

DES-voorzitter Remco de Haan legt uit hoe de muzikanten elkaar via social media gevonden hebben. “Ik heb zakelijk ooit gewerkt met één van de muzikanten. Een like van hem op een eerder filmpje van DES bracht ons weer in contact. We hebben toen het idee geopperd om samen een filmpje proberen te maken. Afgelopen week zijn er enorm leuke contacten geweest via een speciale WhatsApp-groep. En dit filmpje is het resultaat We gaan nog een extra filmpje opnemen omdat het zo leuk is.”

Wellicht een idee voor andere verenigingen om elkaar op deze manier te ontmoeten. Ga aan de slag en stuur je filmpje in voor de online wedstrijd van KNMO Klankwijzer. KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 APR 2020 - 21:26
Laatste update: 06 APR 2020 - 21:32