Coronavirus slaat ook in muzieksector om zich heen

Coronavirus slaat ook in muzieksector om zich heen

Het coronavirus begint nu ook in de muziekwereld zijn sporen na te laten. De Brabantse Bond van Muziekverenigingen heeft het voor zondag in Berlicum geplande solistenconcours voor slagwerkers afgelast.

Ook de drie Italiaanse groepen die op 28 maart in Eindhoven zouden meedoen aan de Championships van Color Guard Nederland (CGN) hebben zich afgemeld.

In tegenstelling tot eerdere berichten Corpo Bandistico G.B.Pedersoli uit Chiara zich nog niet afgemeld voor deelname aan de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen op 28 maart in Barneveld. De stad Chiara ligt circa 70 kilometer ten oosten van Milaan in Lombardije, midden in de regio waar het coronavirus het hardst heeft toegeslagen en waar een uitreisverbod geldt.

De National Baton Twirling Association (NBTA) Nederland verkeert in grote onzekerheid. De twirlbond organiseert van 8 tot en met 12 april de Wereldkampioenschappen Twirlen. Circa 900 sporters uit de hele wereld komen hiervoor naar het Indoor Topsportcentrum in Eindhoven. “Het is op dit moment voor ons een stressvolle situatie” zegt voorzitter Conny van Walraven. “We gaan door met de organisatie maar twijfelen of het wel door kan gaan. Dat is geeft een heel dubbel gevoel. Voor zover ik weet hebben zich nog geen landen afgemeld. Van de wereldbond WFNBTA begrijp ik wel dat er landen twijfelen om naar Nederland te komen. Beslissingen zijn er echter nog niet genomen. We laten alles afhangen van de instructies en adviezen van de overheden.”

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 MAA 2020 - 16:19
Laatste update: 11 MAA 2020 - 19:19