Creatieve samenwerking tussen harmonieorkest en jongerenkoor

Creatieve samenwerking tussen Jongerenkoor Reaching Hand en het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) Enkhuizen. In een prachtige videoclip brengen ze samen het nummer Baba Yetu ten gehore. 

Beide partijen zijn geen vreemden voor elkaar: In de afgelopen jaren zijn er al diverse samenwerkingsverbanden geweest en ook was het koor meerdere malen een graag geziene gast bij de concerten van het KSM.

Dit keer is het wel een heel bijzonder evenement: één nummer, door zangers en muzikanten individueel thuis opgenomen en samengebracht op het Landje van Top met een prachtig decor in de vorm van de Drommedaris en het Zuiderspui. De beelden zijn gemaakt met verschillende camera’s en drones, waardoor een prachtige sfeerimpressie van Enkhuizen is ontstaan. Geluid en beeld zijn na alle opnames door dirigent Henk Ummels en drummer Koen de Rooij gemonteerd, waardoor een complete opname is ontstaan van orkest en koor met prachtige beelden. Een hele klus, maar het resultaat is er naar: een fantastische uitvoering van het nummer Baba Yetu.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 06 SEP 2020 - 10:56