Creativiteit viert hoogtij bij muziekverenigingen

Muziekverenigingen ondernemen allerlei initiatieven om via hun mediakanalen kerstmuziek in de huiskamer te brengen. Creativiteit viert daarbij hoogtij.

Zo telt de koninklijke harmonie Sint Caecilia 1836 uit Vaals al vanaf 1 december met een online adventskalender af naar Kerstmis. Op de Facebookpagina, de website en het YouTubekanaal van de vereniging verschijnt iedere dag een nieuw bericht met telkens een leuk filmpje. Zodra het deurtje opengaat, verrassen zowel jonge als volwassen muzikanten van de harmonie de kijker met een stukje muziek, vaak vergezeld van een gedichtje, een verhaaltje, een recept of zomaar iets om in deze bijzondere tijd over na te denken. In totaal staan er 24 filmpjes klaar om de achterban in deze donkere dagen voor kerst een beetje op te fleuren.

Op bijgaand filmpje van afgelopen zaterdag verrast onder andere de jeugdige fluitiste Lilli Starke de kijker met de vertolking van We wish you a merry Christmas.

Klik voor meer informatie HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 DEC 2020 - 12:56
Laatste update: 14 DEC 2020 - 13:01