Dag van de hoorn met Jasper de Waal

De Waterlandse Harmonie wil graag enthousiaste hoornspelers van alle niveaus uitnodigen voor een dag vol inspirerend Hoorngeschal op 21 januari in Amsterdam. Hoornspelers Jasper de Waal, Liz Hunfeld-Chell en Mees Vos komen hier workshops geven en er is een divers en spetterend concert aan het eind van de dag met de Waterlandse Harmonie, diverse solisten en een ensemble van alle deelnemers.  

Programma

Workshops
De dag begint om 10 uur met een gezamenlijke warming up.
Daarna zijn er techniek- en ensemble-workshops tot 12.30.

’s Ochtends worden de workshops gegeven door Mees Vos en Liz Hunfeld-Chell, in de middag door Jasper de Waal, Liz Hunfeld-Chell en Mees Vos. Er wordt gezorgd voor een lekkere gezamenlijke lunch. 

Om 15.00 begint de orkestrepetitie van de Waterlandse Harmonie met de solisten en workshopdeelnemers. 
Kosten 30 euro voor de hele dag incl. lunch, 15 euro met Stadspas/CJP of onder 18.

Tuinslanghoornworkshop
Vanaf 13.30 tot 15.30 uur is er een tuinslangworkshop met Milo Maestri – open voor iedereen, jong en oud, speelervaring niet nodig. Ook de tuinslanghoorns spelen natuurlijk een stuk met orkest!
Kosten Tuinslanghoornworkshop 5 euro inclusief materiaal.

Concert
Om 17.00 uur concert met solisten, ensembles en tuinslangworkshoppers. 
Entree concert 5 euro.

Laat je hoor’n!
Alle jonge hoornisten onder de 18 nodigen wij uit om een video te maken met een opname van het stuk Abendstimmung van Pavel Stanek. De inzendingen worden bekeken door Jasper de Waal en Thomas Geerts. De inzender van het mooiste filmpje nodigen wij uit om het stuk solo te spelen met het orkest en je mag gratis meedoen aan de workshops. Stuur een mail naar hoorn@waterlandseharmonie.nl dan ontvang je de bladmuziek. Hier een filmpje met uitnodiging van Jasper de Waal:

Locatie’s 
Huis van de Wijk Waterlandplein 302 (van 10 tot 13.30 uur)
Muziekschool Amsterdam Noord Alkmaarstraat 10, (van 13.30 tot 18.00 uur)
Beide zijn op loopafstand van elkaar en goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Aanmelden kan op https://waterlandseharmonie.nl/dag-van-de-hoorn/ 

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 06 DEC 2023 - 14:38
Laatste update: 08 DEC 2023 - 11:50