Dag van de Toekomstmuziek in teken van ‘vakmanschap’

Dag van de Toekomstmuziek in teken van ‘vakmanschap’

Na het succes van vorig jaar slaan de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent opnieuw de handen ineen. Gezamenlijk organiseren zij de Tweede Dag van de Toekomstmuziek op zondag 22 maart 2020 op de Noordkade in Veghel/Meierijstad.

Centraal thema van de Dag van de Toekomstmuziek is: hoe zorgen we voor vakmanschap bij kinderen, bestuurders, jongeren en muzikanten. Tijdens deze dag, die deze tweede editie, in het teken staat van vakmanschap, muziek, ontwikkeling en ontmoeting, kan men genieten van de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

De dag staat in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. In de middag wordt er een congres georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie met als thema vakmanschap. Tijdens het congres kunnen er, na een inspirerende keynote, workshops worden gevolgd en is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze dag is dan ook om muzikale organisaties, verenigingen, docenten, (jonge) muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden samen te brengen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Binnenkort wordt het definitieve programma gepubliceerd.

Ook wordt op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur gaat de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers krijgen, tijdens het congres, de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De avond wordt ingevuld vanaf 19 uur door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin 85 talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen. Zij zorgen met een groots theaterconcert met solisten Rodin Rosendahl en Noelle Drost voor een spectaculaire afsluiting van deze bijzondere dag.

Dag van de Toekomstmuziek - Zondag 22 maart 2020 13:15 - 20:30 uur - Cultuurfabriek CHV Noordkade Verlengde Noordkade 10-12 - Veghel/Meierijstad.

Inschrijven: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 FEB 2020 - 09:10
Laatste update: 11 FEB 2020 - 08:23