Dagje inspiratie opsnuiven voor alle SMP-sectoren

Dagje inspiratie opsnuiven voor alle SMP-sectoren

De Limburgse Bond van Tamboerkorpsen houdt zondag 7 november een inspiratiedag. Bestuurders, dirigenten en muzikanten kunnen deelnemen aan diverse workshops en demonstraties en presentaties bijwonen. De LBT wil met dit initiatief verenigingen op ideeën brengen en bij te dragen aan meer beleving binnen de korpsen.

Majorettegroepen- en instructrices, muziekverenigingen, dirigenten, instructeurs, bestuurders en docenten, iedereen die betrokken is bij de SMP-sector is welkom. De LBT Inspiratiedag vindt plaats op 7 november van 10.00 uur - 17.00 uur in Sportlandgoed De Haamen 1 in Beek.
Tijdens deze inspiratiedag krijgen muziekkorpsen de gelegenheid om zich op de traditionele wijze te presenteren zoals tijdens reguliere marswedstrijden, maar ook om bij hun optreden ‘out of the box’ te handelen en denken, door van de gebaande paden af te wijken. Het uitgangspunt daarbij is om enthousiasme en creativiteit te bevorderen. Van hun presentaties krijgen de deelnemers een ingesproken juryverslag, zonder puntentoekenning. Tevens bestaat de mogelijkheid om na het optreden op basis van de tips en tricks uit het juryverslag samen met de juryleden te gaan werken aan verbeteringen.

Majorettes
Tijdens de Inspiratiedag wordt ook het reguliere Limburgs Kampioenschap voor majorette- en twirlgroepen gehouden. Voor de wedstrijddeelnemers is tevens kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen 2022 in Almere de inzet. Deelname is mogelijk aan verschillende onderdelen. Speciaal voor jeugdleden is er de Sterparade. Wie zijn techniek wil verbeteren kan deelnemen aan het Technische Programma. Ook is het mogelijk om op zelf gekozen muziek een dans-of twirlcombinatie te laten zien. Deelname aan de onderdelen 1-baton, 2-baton, 3-baton, Freestyle en Artistic Twirl is eveneens mogelijk. Om een stukje ontspanning en plezier te bieden, kan tevens worden ingeschreven voor het onderdeel Open Podium waarbij alles mag en kan.

Bestuurders
Bestuurders buigen zich over de stelling ‘Corona, en hoe nu verder?’ Veel verenigingen hebben het op dit moment niet gemakkelijk en corona heeft er zeker niet toe bijgedragen om het tij te keren. Rob Janssen (Stichting Klankkleur Limburg) geeft uitleg over de bijdrageregeling ‘Verenigings Ondersteuning’. Maurice de Lange (Applaus Projecten) vertelt over de inzet van een coach binnen een ondersteuningstraject.

Dirigenten
Tijdens een workshop voor instructeurs en dirigenten verzorgt Paul Doop (voorzitter van Color Guard Nederland) een inspirerende workshop met als titel ‘Creatief met je vereniging’. Daarbij gaat hij de interactie aan met de deelnemers. Beginnende slagwerkers kunnen onder leiding van Jelle Roeper meedoen aan een interactieve workshop waarvoor ze wel hun instrument moeten meebrengen.

Inclusie en diversiteit zijn actuele maatschappelijke thema’s. Ook de LBT is ervan overtuigd dat dit mooie kansen biedt voor muziek- en dansverenigingen. Jelle Roeper (HandicapNL) verzorgt er een presentatie over die omlijst wordt met een optreden van een G-slagwerkensemble. Anne Ruesink (muziekcoach van Philadelphia Zorg) licht vanuit haar expertise een informatief filmpje over het thema inclusie toe. De dag wordt besloten met een demonstratie van optredens op het gebied van Indoor Percussion, Indoor Winds en Color Guard. In Limburg zijn deze activiteiten van Color Guard Nederland minder bekend dan elders in het land. Door Limburgse verenigingen kennis te laten maken met deze wedstrijdonderdelen hoopt de LBT de muzikale horizon van haar leden te verbreden.

Het programma:
10.00 uur - 12.00 uur: Majorette Technisch Programma en Sterparade.
12.00 uur - 14.00 uur: Inclusie/G-ensembles (inclusief workshop slagwerk voor leerlingen en aspirant-leden).
10.30 uur - 12.00 uur: Workshop voor bestuurders.
10.30 uur - 12.00 uur: Workshop voor instructeurs en dirigenten.
12.45 uur - 16.00 uur: Majorette-optredens.
13.30 uur - 14.45 uur: SMP-optredens met nabespreking.
14.45 uur - 16.15 uur: Workshop met jury.
16.15 uur - 17.00 uur: CGN-demonstraties.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.l-b-t.nl/inspiratiedag

Op de foto: Tijdens de LBT-inspiratiedag kan kennisgemaakt worden met CGN-onderdelen.

Foto: FV Media Producties

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 SEP 2021 - 15:46