Dak eraf in Groningen met Sidral Brass en BRASSers

Dak eraf in Groningen met Sidral Brass en BRASSers

Een avond vol opzwepende muziek, eindeloze energie en vooral: heel veel brass! Vrijdagavond 7 juni bij Maas Live – Brass Experience in Huize Maas in Groningen. Dan gaat het dak eraf.

Groningen Brass Experience brengt het beste uit de brasswereld naar Groningen met dit keer de Spaanse Sidral Brass band en de Duitse BRASSers. Twee onvergelijkbare bands met een ongekende energie die Huize Maas zonder twijfel op z’n kop gaan zetten.

Het concert is een van de onderdelen van de Groningen Brass Experience die van 5 t/m 9 juni plaatsvindt in de regio Groningen-Assen. Zo zijn er:
- buitenconcerten door internationale topbands - als Sidral Brass Band (ES), BRASSers (D), All About that Bass (NO)
- educatief concert van het defensieorkest KMKJWF met Groot Jeugdorkest, inclusief primeur van het werk Ellert en Brammert van de hand van Ivo Kouwenhoven en de solisten Lito Fontana (IT) en Daniël Schwagermann
- Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) waar 19 brassbands uit Nederland, België en Duitsland strijden om de kampioenstitel in de 2e, 1e en Kampioensdivisie.
- Ommelandconcerten: lokale verenigingen die met internationale topartiesten en -bands een gezamenlijk optreden geven. Deze concerten vinden plaats in Grolloo, Boertange, Zuidbroek, Vries, Haren en Grijpskerk.

Kortom Groningen Brass Experience is een festival met muziek voor iedereen wat wils, van fanatieke blaasmuziekfans tot winkelend publiek op straat. Het volledige programma is te vinden op www.groningenbrass.com. Voor sommige onderdelen is er kaartverkoop. Wil je het niet missen? Bestel dan nu je kaarten via de website.

Gepubliceerd: 31 MEI 2024 - 10:29