De American Dream van Loraine Saly (4)

De American Dream van Loraine Saly (4)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 4: De bus als ‘huis’

Hallo daar ben ik weer!
Ik zal jullie vandaag eens vertellen hoe het nu allemaal gaat tijdens zo'n tour! De eerste paar weken van dit avontuur zaten we op dezelfde locatie, wat wel heel fijn was! Daar hadden we een kamer die we moesten delen met z'n tweeën maar waar wel bedden aanwezig waren, wat heerlijk was! Douches en wc's moesten we wel met de hele verdieping delen. Nu de tour begonnen is, heeft Phantom Regiment allemaal scholen geregeld waar we in kunnen slapen. Meestal slapen we dan met z'n allen in de gymzaal op ons eigen slaapmatje. De meeste scholen hebben hier ook een American football turfveld waar we op repeteren en meestal nog twee andere grasvelden waar we op kunnen repeteren als we in secties opsplitsen. Ook nu we op tour zijn hebben we bussen voor de leden waarmee we dan reizen van plaats naar plaats. Dat is vanaf het begin van de tour eigenlijk ons "huis". We slapen nu veel in de bus, maar krijgen gelukkig ook nog wel tijd om op ons matje te slapen. Ik vind de bus echt super! We hebben aardig wat beenruimte en ik zit bij het raam dus ik kan ook mijn kussen lekker tegen het raam aan leggen. Douches moeten we altijd met elkaar delen. De douches zijn helaas niet altijd even goed. De eerste housing site die we hadden aan het begin van tour had ijskoude douches. Dat is dus altijd maar afwachten.

Wat het eten betreft, dat is echt super goed. We hebben onze eigen foodtruck waar de foodcrew het eten in klaarmaakt. Deze gaat ook mee op tour. Bij het ontbijt hebben we altijd ontbijtgranen, fruit, sinaasappelsap, yoghurt, oatmeal en dan nog iets speciaals wat elke dag anders is. De ene keer is dat pancakes de andere keer dat scrambled eggs, etc. De lunch en het diner zijn altijd anders, maar er is ook altijd een tafel met PB & J, dat staat voor peanut, butter and jelly. Een boterham met pindakaas en jam. Super lekker! Meestal is er ook sla met croutons en dressing.

We hebben tot nu toe nog maar 1 hele vrije dag gehad. We hebben wel een keer een uitslaapdag gehad en we zijn een aantal keer eerder gestopt. Ook hebben we al een aantal keer laundry gehad, dus dat is ook wel een soort van vrij om je was te kunnen doen. Dus we hebben wel weinig vrij maar ze geven ons genoeg rust om te herstellen voor de volgende dag. Ze zijn ook echt wel streng daarmee. Om half één gaan meestal de lichten uit en iedereen moet dan ook in bed liggen. We mogen ook niet heel veel eerder opstaan dan het moment waarop we worden wakker gemaakt. We worden elke ochtend wakker gemaakt door de drummajor, die vertelt dan hoe laat het is, wanneer de physical training start, wat voor weer het wordt die dag, etc.

Loraine Saly

Foto: Jubal

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 27 JUN 2019 - 10:50