De American Dream van Loraine Saly (6)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 6: Het gaat super snel!

Er is weer een week voorbij! Dat betekent tijd voor een nieuw verhaaltje! Ik zal jullie eens vertellen hoe een dag voor mij eruit ziet. Gisteren hebben we sinds ongeveer een week weer een rehearsal day gehad. Dat betekent dat we de hele dag repetitie hebben. De dag begint dus met ontbijt. De aanvangstijd hiervan is deze dagen anders vanwege het aantal uren slaap maar in het begin was dit altijd om 8.00 uur. Dan hebben we ongeveer drie kwartier tijd om te eten. Je kunt dus komen wanneer je wil. Dan een uur na ontbijt is PT, Physical Training. Deze dagen is het meestal een stretch omdat we meestal een show hebben, maar in het begin deden we altijd een workout. Daarna splitsen we op in secties, dus de hornline heeft een veld, de percussion heeft een veld en de colorguard heeft een veld. Ieder doet dan zijn eigen ding. Gisteren hebben we weer drill ingestudeerd, dat was wel weer leuk! Dan hebben we een uurtje voor een lekkere lunch. De tijden daarvoor zijn altijd anders.
Daarna heeft de hornline altijd warm up, dus dan beginnen we te spelen. Na de warm up doen we meestal nog drill samen met spelen. Daarna hebben we dan diner voor weer een uurtje. We eindigen de dag altijd met ensemble, dus met z'n allen bij elkaar op een veld. Daar doen we dan altijd chunks uit de show die we dan een aantal keer achter elkaar doen. Aan het einde doen we dan een run van de hele show. Daarna kunnen we natuurlijk douchen en hebben we nog een snack.

Deze tweede maand zijn we dus op tour en hebben we allemaal shows. Op een showday hebben we meestal 1 of 2 blokken op een dag. Dus we beginnen met ontbijt, dan een korte PT, dan repetitie, lunch, repetitie en dan EPL. Dat staat voor Eat Pack Load. Dit is altijd tussen ongeveer 15.00 en 17.00 uur. Dat betekent dus dat we soms heel vroeg diner hebben. We moeten dan ook douchen, onze koffers inpakken, uniform en helm in de bus hangen, de rest in de bus leggen en de equipmenttruck laden. In deze tijd moet de hornline dus ook haar toeter poetsen en haar en make-up doen. En de colorguard moet natuurlijk ook hun haar en make-up doen. Dan gaan we met de bus naar de showsite en doen we onze show met ook een warm up van te voren natuurlijk. Daarna hebben we ook nog snack en dan vertrekken we naar de nieuwe housingsite. Onze langste rit die we tot nu toe hebben gehad was ongeveer 10 uur. We moeten dus in de bus slapen, maar we krijgen ook nog altijd wat uurtjes in de housingsite op onze luchtbedjes.

Vandaag is het dus de 11e en dat betekent dat we over precies een maand helemaal klaar zijn! Ik heb niet altijd door welke dag in de week het is en welke datum, maar ik weet wel dat het super snel gaat!

Loraine Saly

Lees ook haar vorige blogs:

Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan: KLIK HIER

Deel 2: Een prijzig avontuur: KLIK HIER

Deel 3: Het wordt spannend nu: KLIK HIER

Deel 4: De bus als 'huis': KLIK HIER

Deel 5: Een super mooi liedje: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 11 JUL 2019 - 08:38
Laatste update: 14 JUL 2019 - 17:54