De American Dream van Loraine Saly (7)

De American Dream van Loraine Saly (7)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 7: 

Onze show I am Joan wordt erg gewaardeerd door het publiek gelukkig! Aan het begin was er een aantal jury's die onze show niet zo leuk vond, maar aan die jury's hebben we het tegendeel bewezen! Wij hebben dit jaar best wel een zware show, we moeten heel veel lopen en spelen en onze stepsize is best pittig het grootste deel van de show! Dus het ding is dat de jury's onze show leuk vinden en er zitten ook echt wel goede dingen in, alleen moeten wij het meestal nog wat beter uitvoeren en ook afmaken. Tot nu toe staan we nog best wel laag met scores en de plaats. maar we zijn hard aan het werk om het omhoog te krijgen!

Binnen het corps hebben we leden van bijna over de hele wereld! We hebben een aardig grote groep uit Japan, we hebben twee Nederlanders, Lorenzo van Dam en ik, een paar uit Canada, maar de meesten komen toch wel uit de US. Ze komen wel uit heel veel verschillende staten. We hebben er een aantal uit Illinois, uit South Carolina en Texas, waar we nu zitten. Het leuke aan de tour is ook dat de families en vrienden van deze mensen ook weleens komen kijken, vooral als ze een homeshow hebben in de staat waar ze vandaan komen. Deze mensen brengen dan ook meestal love voor de verschillende secties of het hele corps. Dan brengen ze Gatorade, een soort energiedrank met electrolytes, en meestal ook een aantal snacks voor bijvoorbeeld de mellophone sectie, waar ik dan toevallig in zit. Dat wordt altijd heel erg gewaardeerd!

Mijn ouders komen ook Amerika. Ze bezoeken de finals, onze allerlaatste show. Dat is natuurlijk super tof! Zij hadden het idee om stroopwafels te geven aan onze sectie, omdat dat natuurlijk erg veel gegeten wordt in Nederland. Ik heb er nu al erg veel zin in als ze komen kijken! Het avontuur is dan alleen bijna voorbij, dat is wel jammer!

Loraine Saly

Lees ook haar vorige blogs:
Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan: KLIK HIER

Deel 2: Een prijzig avontuur: KLIK HIER

Deel 3: Het wordt spannend nu: KLIK HIER

Deel 4: De bus als 'huis': KLIK HIER

Deel 5: Een super mooi liedje: KLIK HIER

Deel 6: Het gaat super snel: KLIK HIER

Foto: Jubal

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 18 JUL 2019 - 18:51
Laatste update: 18 JUL 2019 - 23:39