De American Dream van Loraine Saly (9)

De American Dream van Loraine Saly (9)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Deel 9: Nog maar 7 dagen

Het is alweer augustus!! Het gaat echt heel snel! Na vandaag hebben we nog maar 7 dagen te gaan voor het allemaal voorbij is en ik weer naar huis ga! Ik kan me nog herinneren dat ik super zenuwachtig was voor de allereerste dag!

Zoals sommige misschien al weten ben ik niet de enige uit Nederland die DCI loopt. We zijn in totaal met z'n zessen. Samen met Lorenzo van Dam loop ik bij Phantom Regiment, Marjon van Dijke is bij Mandarins, Thirza de Bruin bij Boston Crusaders, Xander van Kommer bij Carolina Crown en Amber Snip bij Heat Wave. Ik heb alleen het meisje dat bij Heat Wave loopt nog niet gezien, maar de rest heb ik allemaal al gezien en gesproken!

Er zijn heel veel verschillende wedstrijden door heel de Verenigde Staten. Ieder corps doet zijn eigen tour, dus geen enkel corps doet mee aan alle wedstrijden. Ze doen alleen de wedstrijden die in hun tourschema liggen. We hebben wel veel shows met een aantal dezelfde corpsen, dus we zien het ene corps vaker dan het andere. Wij hebben bijvoorbeeld heel vaak een show waar ook Carolina Crown en Boston Crusaders aan meedoen. We hebben alleen niet veel tijd om de shows te bekijken. Na onze show is het altijd eerst met alles van het veld naar de bussen en de trucks lopen, wat meestal best ver is. Dan meestal nog een praatje van de staff. Dan onze helm en jasje zoeken, wat erg chaotisch is altijd. Dan omkleden in de bus, waar iedereen zich omkleedt en het dus super druk en super langzaam gaat. En vervolgens moeten sommige mensen ook nog eens alles in de trucks laden.

In deze laatste maand hebben we elke zaterdag een regional en daarbij zijn wel alle corpsen, of in ieder geval een heel groot deel van de corpsen. De wedstrijden zijn altijd in een stadion, vaak met een lekker turfveld maar soms ook met gewoon gras. Regionals zijn in domes, dat is altijd wel een vet groot stadion. Maar alle andere wedstrijden zijn in kleine stadions. De kleine stadions zijn wel altijd vol. Er komen aardig wat mensen kijken. Met regionals zijn het er wel meer natuurlijk. Ik heb geen idee hoeveel het er gemiddeld zijn. Daar ben ik helaas heel slecht in.

Loraine Saly

Lees ook haar vorige blogs:
Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan: KLIK HIER
Deel 2: Een prijzig avontuur: KLIK HIER
Deel 3: Het wordt spannend nu: KLIK HIER
Deel 4: De bus als 'huis': KLIK HIER
Deel 5: Een super mooi liedje: KLIK HIER
Deel 6: Het gaat super snel: KLIK HIER
Deel 7: Stroopwafels: KLIK HIER
Deel 8: Het instuderen gaat anders dan bij ons: KLIK HIER

Foto: Jubal

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 03 AUG 2019 - 11:05