De American Dream van Loraine Saly (slot)

De American Dream van Loraine Saly (slot)

Loraine Saly van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht toert deze zomer door de Verenigde Saten om als lid van de The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps deel te nemen aan het wereldkampioenschap van de DCI. Op uitnodiging van KNMO Klankwijzer houdt ze wekelijks een blog bij.

Met een Amerikaans drumcorps meestrijden voor een plek in de finale van de World Championships van Drum Corps International (DCI). Ieder jaar steken Nederlandse jongeren de grote plas over om hun American dream na te jagen. Eten op de stoeprand, ijskoude douches en rechtop slapen in de bus. Een expeditie vol beproevingen met maar één doel: een plek in de finale in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis.

Deze zomer doorkruist Loraine Saly, lid van Jubal Drum & Bugle Corps uit Dordrecht, de States om avond aan avond op te treden. Saly heeft een spot gescoord bij The Phantom Regiment Drum and Bugle Corps, een van de topcorpsen uit het DCI-circuit. Sinds 1974 behoort het corps uit Rockford, Illinois tot de beste twaalf deelnemers uit de competitie. Voor KNMO Klankwijzer houdt ze vanuit Amerika wekelijks een blog bij waarin ze vertelt over haar avontuurlijke reis.

Slot: Ik kan het zeker iedereen aanbevelen

Zaterdagavond was het dan Finalsday! Dat betekent dat het nu allemaal alweer voorbij is! Donderdag waren de quarter finals, vrijdag de semi finals en zaterdag de finals. We hebben op alle drie de avonden een topshow gehad! Uiteindelijk zijn we op nummer 12 geëindigd, maar we stonden wel heel dicht op nummer 11 met de punten. Als groep geven we niet zoveel om de plaats en de scores. Natuurlijk was het wel leuk geweest als we wat hoger geëindigd waren, maar het gaat vooral om de ervaring en of je een leuke zomer heb gehad.

En dat heb ik zeker gehad! Ik heb veel vrienden gemaakt. Ik kan niet zeggen of het vrienden voor het leven zijn omdat ik natuurlijk uit een ander land kom, maar ik blijf zeker via social media met ze in contact! Er is ook een mogelijkheid dat ik volgend jaar nog een keer ga meedoen, dus ik hoop dat ik dan de meesten weer terug zie! We hebben ook zeker erg hard gehuild toen we de show voor de laatste keer hadden gedaan en wisten dat we elkaar niet meer zouden zien daarna!

Ik zou deze ervaring zeker aanraden voor mensen die in de drumcorpswereld zitten! Je maakt een hoop vrienden, je leert om zelfstandig te zijn en op sommige momenten zal je jezelf ook tegenkomen en je grenzen vinden. Ik heb echt een topzomer gehad en vind het jammer dat het zo snel is gegaan!

Loraine Saly

Lees ook haar vorige blogs:
Deel 1: De tijd begint nu wel hard te gaan: KLIK HIER

Deel 2: Een prijzig avontuur: KLIK HIER

Deel 3: Het wordt spannend nu: KLIK HIER

Deel 4: De bus als 'huis': KLIK HIER

Deel 5: Een super mooi liedje: KLIK HIER

Deel 6: Het gaat super snel: KLIK HIER

Deel 7: Stroopwafels: KLIK HIER

Deel 8: Het instuderen gaat anders dan bij ons: KLIK HIER

Deel 9: Nog maar 7 dagen!: KLIK HIER

Foto: Jubal

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

 

Gepubliceerd: 12 AUG 2019 - 09:01