De Klimaat Piraat voor een betere wereld

De Klimaat Piraat voor een betere wereld

Een vraag die regelmatig aan bestuurstafels aan bod komt: hoe kunnen we de jeugd enthousiast maken en houden voor muziek? In opdracht van Fanfareorkest De Hoop-Stellendam schreven Ivo Kouwenhoven en Suzanne Brok de educatieve, interactieve en muzikale kindervoorstelling De Klimaat Piraat. Ook pa en ma kunnen er nog wat van kunnen opsteken.

(advertorial)

De Klimaat Piraat heeft besloten om samen met zijn piraatvrienden over heel de wereld een grote groep van klimaatpiraten te vormen zodat we beter voor de natuur en de aarde gaan zorgen en daardoor ook voor onszelf. De Klimaat Piraat neemt het publiek door middel van tekst, muziek en liedjes mee langs de thema’s plasticsoep, afval, het weer en de natuur. Dat er met afval ook muziek gemaakt kan worden, wordt duidelijk in het lied: Er zit muziek in. Tijdens de voorstelling slagen de kinderen voor de KPP: de Klimaat-Piraat-Proef. En daar horen natuurlijk diploma’s bij. Aan het einde van de voorstelling krijgen alle kinderen hun Klimaat-Piraat-Diploma in handen en zijn het echte klimaatpiraten.

Leefomgeving
Op een luchtige en humoristische manier wordt het publiek geïnspireerd om een steentje bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Want als we allemaal de plekken waar we zijn geweest beter achterlaten dan toen we er kwamen, wordt het vanzelf een schonere en betere wereld. De Klimaat Piraat werd door de jeugdorkesten van Apollo uit Goedereede en De Hoop uit Stellendam in première gebracht.

Variabele Bezetting
De muziek is gecomponeerd voor 4-stemmig variabele bezetting. Doordat er ook partijen worden geleverd voor beginnende muzikanten en de AMV-groep (blokfluit, Boomwhackers, klokkenspel, percussie), kan de hele jeugdafdeling van een muziekvereniging deze kindervoorstelling uitvoeren. Ook basisscholen van onderbouw tot bovenbouw kunnen meedoen. Als dan ook de gemeente nog participeert in het thema ‘klimaat’ is de cirkel rond.

De kindervoorstelling De Klimaat Piraat is verkrijgbaar bij Himalaya Music: De Klimaat Piraat (basenviola.nl)

Op de foto: De schrijvers Suzanne Brok en Ivo Kouwenhoven worden bij de première voor het voetlicht gehaald.

Gepubliceerd: 07 APR 2023 - 12:11
Laatste update: 07 APR 2023 - 12:40