De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen komt er weer aan!

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen komt er weer aan!

Van 14 augustus t/m 15 oktober kunnen alle kinderen in Nederland en Vlaanderen weer meedoen aan de leukste online muziekwedstrijd. De Muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, staat open voor muzikale kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek en van gamelan en gitaar tot pannen en deksels. Iedereen die plezier heeft in (samen) muziek maken kan meedoen. Er zijn allerlei soorten prijzen te winnen, zoals voor het meest originele of ontroerende filmpje. Op 26 november sluit de Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht.

Enthousiast
Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Een laagdrempelige wedstrijd waarbij plezier hebben in het muziek maken vooropstaat. Directeur Alexander Buskermolen: “In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom is deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen.”

Jonge muzikanten kunnen meedoen in 3 categorieën:
• Categorie 1 (4 t/m 8 jaar) Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 2 (9 t/m 12 jaar) Solist, duo, trio of kleine groep (t/m 5 kinderen)
• Categorie 3 (4 t/m 12 jaar) Grote(re) groepen (vanaf 6 kinderen)

Prijzen & jury
Tijdens De Muziekwedstrijd regent het prijzen. Niet alleen de allerbeste inzendingen worden beloond. Zo bestaan er speciale prijzen voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen. Alle inzendingen worden bekeken door een professionele jury en iedereen ontvangt persoonlijke feedback. Bekijk op https://demuziekwedstrijd.nl/prijzen voor een overzicht van alle prijzen.

Klaasje Meijer
Klaasje Meijer, bekend van de populaire kinderpopgroep K3, is dit jaar jurylid bij De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als oud-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: “Het is zo belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt..."

De Muziekdag
De Muziekwedstrijd wordt op 26 november afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit is een dag vol met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, (korte) jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking.

Meedoen aan De Muziekwedstrijd kan via www.demuziekwedstrijd.nl of direct via www.app.demuziekwedstrijd.nl. 
Inschrijfperiode: 14 augustus t/m 15 oktober 2023

Op de foto: De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Foto: ©️De Muziekwedstrijd

Gepubliceerd: 05 JUL 2023 - 10:35
Laatste update: 11 JUL 2023 - 19:36