De Maasgalm Elsloo topscorer in Roermond

De Maasgalm Elsloo topscorer in Roermond

Fanfare De Maasgalm uit Elsloo heeft in De Oranjerie in Roermond tijdens het tweede concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen de hoogste score behaald.

Dirigent Guido Swelsen leidde het orkest in de eerste divisie met de uitvoering van de werken Mästare, alle söka dig (Rob Goorhuis) en Diabolus in Musica (Matteo Campo) naar) 93,92 punten, goed voor een eerste prijs met lof der jury. Lof was er ook voor Sint Joseph uit Pey-Echt met 92,42 punten, eveneens bij de fanfares in de eerste divisie. In het begin van de middag behaalde harmonie Amicitia uit Vilt-Valkenburg aan de Geul onder leiding van Xavier Scheepers met 91,08 punten eveneens een eerste prijs met lof der jury.

De uitslag:
Eerste divisie: fanfare: De Maasgalm Elsloo, 93, 92 pnt, eerste prijs met lof der jury; Sint Cecilia Herten, 86,67 pnt, eerste prijs; Sint Joseph Pey-Echt, 92,42 pnt, eerste prijs met lof.
Tweede divisie: harmonie: Sint Cecilia Hoeselt (België) 87,08 pnt, eerste prijs met promotie; fanfare: Ons Genoegen Oirlo, 83,5 pnt, eerste prijs.
Derde divisie: harmonie: Amicitia Vilt, 91,08 pnt, eerste prijs met promotie en lof.

Op de foto: Sint Joseph Pey

KNMO Klankwijzer kijkt a.s. donderdag in de e-paperuitgave met jurylid Jan Van der Roost terug op het tweede LBM-concertconcours. Schrijf je in voor deze gratis service via: https://bit.ly/kwnieuwskrant.

Gepubliceerd: 27 OKT 2019 - 21:56
Laatste update: 27 OKT 2019 - 23:54