De Muziekwedstrijd komt eraan

De Muziekwedstrijd komt eraan

De leukste online muziekwedstrijd voor kinderen komt er weer aan! De Muziekwedstrijd, georganiseerd door het Prinses Christina Concours, staat open voor kinderen die een instrument bespelen of zingen. Het maakt niet uit of je wel of geen les hebt en hoe goed je bent. Iedereen kan meedoen. Op 26 november sluit de Muziekwedstrijd af met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

De Muziekwedstrijd is een online wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met deze wedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om met muziek bezig te zijn. Directeur Alexander Buskermolen: “In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen. Daarom hebben wij deze vrolijke wedstrijd in het leven geroepen, die voor veel kinderen meteen de eerste kennismaking is met het Prinses Christina Concours.”

Spoorwegmuseum
Kinderen kunnen deelnemen in verschillende categorieën, als solist, als duo of als groep. Er zijn speciale prijzen te winnen, zoals de samenspelprijs of de makersprijs, voor het mooiste, eigen gespeelde muziekstuk. Een jury bestaande uit professionele muzikanten bekijkt alle inzendingen, schrijft rapportjes met feedback en bepaalt wie de prijzen winnen. De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht op 26 november.
Meedoen kan door een video van je performance in te sturen via: www.app.demuziekwedstrijd.nl.

Klaasje Meijer
Klaasje Meijer, bekend van de populaire kinderpopgroep K3, is dit jaar presentator van De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als oud-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: “Het is zó belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt..."

Klassiek Concours 2023
Vanaf 3 oktober is het ook mogelijk om je in te schrijven voor het Klassiek Concours. Het is de grootste activiteit van het Prinses Christina Concours, met zes regioconcoursen, een Nationale Halve Finale en een Nationale Finale. Deelname staat open voor muzikale kinderen en jongeren van 12 tot en met 19 jaar (zang tot en met 21 jaar). Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om voorafgaand aan de regioselecties een studievideo in te sturen om zo alvast feedback te krijgen van de jury. De finale van het concours vindt plaats op zaterdagmiddag 22 april 2023 in Amare Den Haag.

Inschrijfdata
De Muziekwedstrijd: 12 september t/m 28 oktober 2022.
Klassiek Concours: 3 oktober t/m 13 november 2022.
Meer informatie over De Muziekwedstrijd is te vinden op www.demuziekwedstrijd.nl of via de website van het Prinses Christina Concours: www.christinaconcours.nl 

Foto: Aanlevering PCC

Gepubliceerd: 20 SEP 2022 - 16:46