De Philmob: amateurs en profs verrassen winkelpubliek

De Philmob: amateurs en profs verrassen winkelpubliek

De eerste symphonic mob in Nederland was een groot succes! Meer dan 400 enthousiaste amateurs van alle niveaus en alle leeftijden voegden zich bij het professionele orkest philharmonie zuidnederland en brachten hun publiek in vervoering. Philharmonie zuidnederland heeft de symphonic mob helemaal omarmd en gaat er in juni 2023 vol enthousiasme mee verder onder een eigen naam: Philmob!

Voor wie de eerste editie gemist heeft: Symphonic Mob is een spectaculair concept dat professionals en amateurs met elkaar verbindt om samen te musiceren voor een breed publiek. Musici van philharmonie zuidnederland vormen met muzikanten van amateurverenigingen een mammoetorkest. Samen geven ze een geweldige performance in de openbare ruimte. Een onvergetelijke ervaring voor de amateurs, maar zeker ook voor de professionals. Het winkelende publiek in de binnensteden van Maastricht en Eindhoven werd vorig jaar op deze wijze aangenaam verrast op een kippenvelmoment.

Samen musiceren
In juni organiseert de philharmonie zuidnederland een tweede editie. Dit keer onder de naam Philmob! Het orkest hoopt alle enthousiaste deelnemers van afgelopen jaar weer terug te zien en hoopt dat deze editie nog veel meer nieuwe gezichten aansluiten. Samen laten we de muziekcultuur in de regio horen, laten we zien hoe muziek leeft en verbindt. Daarbij staat het plezier hebben in het samen musiceren voorop en speelt niveau geen enkele rol! Ook dit jaar zal Duncan Ward, chef-dirigent van philharmonie zuidnederland, zelf de muzikale leiding op zich nemen! Een bijzondere ervaring om onder deze geweldig gedreven en enthousiaste professional te mogen spelen.

Data
De tweede editie vindt plaats in het weekend van 23, 24 en 25 juni. Op vrijdagavond om 20.00 uur in het Piazza Center in Eindhoven, op zaterdag om 19.00 uur op de Parade in Den Bosch en op zondag om 15.00 uur in het Corio Center te Heerlen.
Het orkest nodigt strijkers, blazers, slagwerkers, van beginneling tot gevorderd amateur, jong en oud, uit om samen te spelen. Iedereen is welkom en deelname is gratis.
Bladmuziek kan eenvoudig vooraf van de site van philharmonie zuidnederland worden afgedrukt - ook in een vereenvoudigde vorm. Je kunt ruim van tevoren beginnen met oefenen, eventueel samen met de toegevoegde play-along files en de tips die worden gegeven door de musici van het orkest.

Repetitiedag
Vooraf wordt ook een repetitiedag georganiseerd, waar alle amateurs, die dat graag willen, samen de te spelen stukken doornemen onder leiding van een van de orkestleden van philharmonie zuidnederland. Deze repetitie is niet verplicht om deel te mogen nemen, je mag ook alleen op de dag zelf aansluiten.

Opgave
Geef je snel op! www.Philharmoniezuidnederland.nl/philmob

Audrey Staaks is projectmanager van de Philmob en fungeert als intermediair tussen het orkest en de amateurmusici. Zij is vanaf heden bereikbaar via audrey.staaks@philharmoniezuidnederland.nl 

Op de foto: Honderden muzikanten verrasten vorig jaar het winkelend publiek in Eindhoven met de Symphonic Mob.

Foto: ©ď¸Thomas Bakker 

Gepubliceerd: 26 APR 2023 - 14:32