De Regioharmonie: gelukkig huwelijk tussen Harderwijk en Ermelo

De Regioharmonie: gelukkig huwelijk tussen Harderwijk en Ermelo

De Stedelijke Harmonie Harderwijk en Christelijke Harmonie Crescendo Ermelo kondigen met trots en blijdschap aan per 21 juni 2024 officieel te zijn gefuseerd. De twee harmonieorkesten, die in 2021 hun succesvolle samenwerking zijn gestart met het  gezamenlijke concertorkest Regioharmonie De Verbinding, bundelen nu hun krachten en gaan samen verder als één nieuwe vereniging onder de naam Regioharmonie.

Tekst en foto: Aanlevering Regioharmonie

De vereniging heeft drie orkesten die op de donderdag- en vrijdagavond repeteren en die regelmatig optreden. Naast De Verbinding zijn dit het Jeugdorkest en opleidingsorkest Poco. Hiermee biedt de Regioharmonie plaats aan muzikanten van alle leeftijden en niveaus.

Martine Brinkhuis, voorzitter van de Stedelijke Harmonie Harderwijk, zegt: "Deze fusie markeert een nieuw hoofdstuk in de rijke historie van beide verenigingen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nog meer muzikale diversiteit en kwaliteit bieden aan ons publiek."

Hanneke van Dijk, voorzitter van Christelijke Harmonie Crescendo Ermelo, voegt hieraan toe: "De samenwerking binnen Regioharmonie De Verbinding heeft ons laten zien wat we kunnen bereiken als we samen optrekken. Deze fusie opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden die we met enthousiasme tegemoet zien."

De huidige bestuursleden hebben plaatsgenomen in het bestuur van de nieuwe fusievereniging, met als thuisbasis het Muziekgebouw De Harmonie aan de Deventerweg 42 in Harderwijk.

Op zaterdag 19 oktober 2024 zullen er festiviteiten in en om het gebouw zijn om de geboorte van de nieuwe vereniging te vieren. Houd dus vast een plaatsje vrij in uw agenda. Specifiekere informatie volgt in de zomer.

De nieuwe vereniging heeft naast de festiviteiten ook nog andere mooie activiteiten op de planning staan. Op donderdagavond 11 juli sluit Regioharmonie De Verbinding het seizoen af met een gratis optreden in paviljoen De Verbeelding in Zeewolde. Ook starten we op 21 september as. het startersorkest Late Noten, in samenwerking met 3 andere orkesten en Cultuurkust. Meer informatie hierover en over de vereniging is te vinden op www.regioharmonie.nl

Gepubliceerd: 06 JUL 2024 - 12:23