De Vriendenkring Montfort neemt na 35 jaar afscheid van voorzitter

De Koninklijke Fanfare De Vriendenkring uit Montfort heeft Piet Wolters benoemd tot erevoorzitter. De 74-jarige Montfortenaar legde gisteren na 35 jaar het voorzitterschap van de Roerdalense muziekvereniging neer.

Vanwege de coronamaatregelen kon een speciaal hiervoor georganiseerd concert niet doorgaan. Tijdens een online-bijeenkomst vanuit het Dorpshuis werd Wolters geprezen voor zijn grootse inzet voor de fanfare en het Montforter verenigingsleven. Ook werd hij toegesproken door burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen. Uit handen van het damescomité van de fanfare ontving hij een kunstwerk. Twee dagen eerder nam hij tijdens de repetitie afscheid van de muzikanten die hem met de speciaal voor hem gecomponeerde feestmars ‘Mister Chairman’ een muzikale ode brachten.

Piet Wolters werd in 1981 bestuurslid, een jaar later secretaris en vervolgens in oktober 1986 voorzitter. Hij ging voortvarend en met niet aflatende energie aan de slag. Met de invoering van een commissiestructuur binnen het bestuur, professionalisering van de opleiding, de realisatie van een eigen fanfarezaal en de oprichting van een jeugdfanfare legde Piet de basis voor een muzikale bloeiperiode vanaf het begin van de jaren negentig. In al die jaren speelde de fanfare in de superieure afdeling / eerste divisie, met uitzondering van het concours van 1998. Op eigen initiatief deden de muzikanten toen een stapje terug, maar de jury dacht daar anders over, met promotie, het Limburgs en een jaar later het Nederlands kampioenschap als resultaat. Latere muzikale hoogtepunten waren onder meer deelname aan het WMC in 2001, diverse promsconcerten en het laatste bondsconcours in 2016, toen de muzikanten zelfs met ‘lof der jury’ huiswaarts keerden.

Afgelopen vrijdag stond Wolters voor het laatst als voorzitter voor het korps, om aan het eind van de fanfarerepetitie de wekelijkse mededelingen te doen. Daarbij benadrukte hij dat hij weliswaar stopt als voorzitter, maar zich voor de vereniging zal blijven inzetten, onder meer op het gebied van het instrumentenbeheer en voor MuziKids, het muziekonderwijs op de basisschool. Daarna speelde het korps de speciaal voor hem gecomponeerde feestmars ‘Mister Chairman’ en volgde nog een minutenlang applaus van de muzikanten.

Tekst en foto: Facebook De Vriendenkring

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 NOV 2021 - 09:28
Laatste update: 22 NOV 2021 - 10:07